Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Jágr šokuje Ameriku! Bude hviezdou v Dallase
Zdielať na

Jágr šokuje Ameriku! Bude hviezdou v Dallase

Zdroj: TASR

Jaromír Jágr sa dohodol na ročnej zmluve s Dallasom za 4,5 milióna dolárov.

Český hokejista Jaromír Jágr si z radu záujemcov o jeho služby napokon vybral Dallas Stars, s ktorými podpísal ročnú zmluvu za 4,55 milióna dolárov. Budúcemu členovi Siene slávy vypršal po uplynulej sezóne kontrakt vo Philadelphii a s Flyers sa na novom nedohodol. V závere kariéry si vyskúša pôsobenie v tíme zo Západnej konferencie, doteraz v NHL hral za Pittsburgh, Washington, New York Rangers a Philadelphiu.

"Jaromír Jágr je bez debaty jedným z najlepších hráčov v histórii ligy. Stále má dostatok energie. V poslednej sezóne ukázal, že stále je produktívny a platný pre tím. Veríme, že v našich prvých dvoch útokoch bude výdatne podporovať ofenzívu. Získanie hráča jeho kvalít nás veľmi teší. Spoločne sme telefonovali 45 minút a bolo príjemné s ním debatovať o hokeji, pre ktorý má veľkú vášeň," povedal generálny manažér Stars Joe Nieuwendyk, ktorý v úvode júla angažoval aj ďalšieho veterána Raya Whitneyho. Dallasu bude pomáhať aj obranca Aaron Rome a center Derek Roy, ktorého získali do klubu výmenou za Steva Otta a Adama Pardyho z Buffala.

Jágr sa do NHL vrátil vlani po trojročnom pôsobení v ruskej Kontinentálnej hokejovej lige. Vo Philadelphii naplnil očakávania, bol jedným z lídrov mužstva a nazbieral 54 kanadských bodov. V tíme Flyers si veľmi na ľade rozumel s Claudom Girouxom, v Dallase by mohol vytvoriť rovnako údernú dvojičku s Jamiem Bennom či Louiom Erikssonom. Jágr má za sebou počas 19 sezón v NHL 1346 stretnutí, v historickej tabuľke kanadského bodovania mu patrí s 1653 bodmi ôsma priečka a so 665 gólmi je jedenásty.

Jágr si v ďalšej sezóne zarobí o 1,2 milióna dolárov viac, ako mal vo Philadelphii. Štyridsaťročný krídelník mal veľký záujem o pôsobenie v Kanade, ale rokovania s Montrealom stroskotali. Nevyšli mu podľa zámorských médií ani rozhovory s Bostonom. Z 21 záujemcov o jeho služby napokon vyšiel víťazne Dallas, ktorý mu garantoval miesto v prvých dvoch útokoch a v presilovkovej formácii.