Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Peter Šťastný sa musí ospravedlniť Jurajovi Širokému
Zdielať na

Peter Šťastný sa musí ospravedlniť Jurajovi Širokému

Zdroj: TASR

Bývalý generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie a europoslanec Peter Šťastný sa musí v médiách ospravedlniť dlhoročnému prezidentovi Slovenského zväzu ľadového hokeja Jurajovi Širokému.

Ako uviedla Media and PR manažérka Michaela Grendelová, sudkyňa Okresného súdu Bratislava I. dnes rozhodla, že Peter Šťastný sa Širokému musí ospravedlniť v denníku Hospodárske noviny a týždenníku Plus 7 dní za dva výroky na jeho adresu, ktoré zasahujú do jeho práva na ochranu osobnosti. Peter Šťastný sa musí podľa Grendelovej do 30 dní od nadobudnutia právoplatnosti rozsudku ospravedlniť formou platenej inzercie v spomínaných periodikách za nasledovné výroky z roku 2006: "Pozrite sa na slovenský futbal, aký je nenormálne skorumpovaný, aj kvôli ľuďom podobným Širokému.“

"Chcem však povedať, že ak kľúčoví hráči vidia v osobách pána Širokého a generálneho sekretára zväzu pána Nemečka - a teraz citujem - "darmožráčov“, a ak k tomu pridáme ich neschopnosť a pochybnú minulosť, tak sa netreba čudovať súčasnému stavu.“

Široký bol podľa Grendelovej úspešný v treťom spore na ochranu osobnosti. Prvý s vydavateľom denníka Šport ŠPORTPRESS sa skončil uzavretím dohody o urovnaní a publikovaním ospravedlnenia Širokému v denníku Šport 24. 10. 2008. Druhý s vydavateľom SPOLOČNOSŤ 7 PLUS, s.r.o. sa taktiež ukončil dohodou o urovnaní a publikovaní ospravedlnenia J. Širokému v denníku Plus 1 deň 4. 1. 2012 a týždenníku Plus 7 dní dňa 5.1. 2012 (číslo 02/2012).

Široký je veľmi rád, že po piatich rokoch od podania žaloby proti Petrovi Šťastnému je známy rozsudok. "Cítim aspoň čiastočné zadosťučinenie za všetky krivdy a nepravdivé výroky, ktoré boli na moju adresu povedané. Pán Šťastný ani jeho právny zástupca nepredložili v súdnom konaní ani jeden relevantný dôkaz, ktorý by potvrdzoval pravdivosť jeho tvrdení. Verím, že tento rozsudok pomôže k očisteniu môjho mena a uľaví aj mojej rodine a priateľom, ktorí boli celou situáciou hlboko zasiahnutí. Ukázali sme, že každý, kto šíri účelové lži a nepravdy, musí rátať s tým, že za ne bude niesť zodpovednosť,“ napísal Široký v stanovisku.