Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Višňovský zvažuje okrem Islanders aj ponuky z KHL. Aj zo Slovana?
Zdielať na

Višňovský zvažuje okrem Islanders aj ponuky z KHL. Aj zo Slovana?

Zdroj: TASR - Višňovský s prvým hetrikom v NHL

Anaheim vymenil Višňovského do NY Islanders, slovenský obranca sa kariéru nechystá ešte končiť.

Slovenského hokejového obrancu Ľubomíra Višňovského vymenilo vedenie klubu zámorskej NHL Anaheim Ducks do tímu New York Islanders. Opačným smerom putuje výber v 2. kole budúcoročného draftu nováčikov. Informuje o tom web Islanders. Či napokon Višňovský do Anaheimu zamieri, je v tejto chvíli ešte otázne. Odchovanec Topoľčian uvažuje aj o návrate do Európy.

"Dostávam ponuky aj z Ruska. A dosť nad tým aj rozmýšľam. S manželkou sme už hovorili o tom, že do New Yorku ani nepôjdem a zoberiem niektorú ponuku z KHL, lebo mám aj takéto možnosti. Uvidíme, kde skončím. KHL nemá podpísanú s NHL žiadnu zmluvu a v Európe je to jediná liga, kde by som mohol hrať napriek kontraktu v NHL. Dobre si to musím v hlave premyslieť. NHL je určite prvoradá, no musíme sa o tom poradiť aj doma. Ale ako som povedal, KHL je možnosť,“ rozhovoril sa Višňovský, ktorý sa stretol aj s manažérom Slovana Marošom Krajčim. Ponuku na spoluprácu vzhľadom na zmluvu v zámorí však nedostal. "Rozmýšľam aj nad tým, že kariéru by som ukončil na Slovane, lebo je to moja srdcovka. Zatiaľ však kariéru končiť nechcem, možno ma čaká posledná sezóna v NHL, ale dúfam a verím, že to nebude posledná sezóna v kariére,“ priznal Višňovský.

Tridsaťpäťročný bek strávil v Anaheime viac ako dve sezóny. V ročníku 2011/2012 odohral 68 duelov v základnej časti s bilanciou 6 gólov a 21 asistencií. Islanders prevzali aj Višňovského kontrakt do konca ďalšieho ročníka. Topoľčiansky rodák si bude prvýkrát v kariére obliekať dres klubu z Východnej konferencie NHL, doteraz hrával v Západnej za Los Angeles, Edmonton a Anaheim.

Višňovský sa počas poslednej sezóny pohrával s myšlienkou ukončiť kariéru, keďže zmenil životné priority a hokej už preňho nie je číslo jeden. Viac si váži čas strávený s rodinou. Po návrate na Slovensko koncom apríla však už Višňovský hovoril, že by chcel hrať ešte aj v ďalšej sezóne. Tridsaťpäťročný rodák z Topoľčian sa v závere ročníka zotavoval z otrasu mozgu, ktorý utrpel po zákroku Darcyho Hordichuka z Edmontonu.

"Ja som výmenu v podstate čakal, otázny bol pre mňa len klub. Ani nie som z toho sklamaný. Hovorím, dalo sa to očakávať. S nejakými chalanmi som bol práve na večeri a pár minút po polnoci mi najprv telefonoval manažér Anaheimu Bob Murray. Povedal mi klasické omáčky o tom, ako mi ďakujú za vzájomnú spoluprácu a len ma informoval, že som bol vymenený do Islanders. Hneď na to mi telefonoval manažér Islanders, aby mi oznámil, ako sa teší na spoluprácu a ešte niekoľko ďalších uvítacích viet. Tak to v NHL chodí, je to jeden kolotoč, už som to párkrát zažil a po výmene do Edmontonu ma to už ani veľmi nevzrušuje,“ povedal Višňovský. Islanders chcú posilniť obranu a preto siahli po Slovákovi. V tíme potrebujú skúseného hráča, ktorý by usmernil mladíkov.

Majster sveta z Göteborgu v tejto sezóne v produktivite nenadviazal na minulú, v ktorej vyhral kanadské bodovanie obrancov. V súvislosti s Višňovským sa už počas sezóny 2011/2012 špekulovalo, že by ho Anaheim vymenil v závere prestupového obdobia do iného klubu. Napokon však zostal hráčom Ducks. Čoskoro 36-ročný obranca odohral v NHL počas jedenástich sezón 771 stretnutí, 47 zo 117 kariérnych gólov dal v presilovkách. Celkovo v profilige nazbieral 450 kanadských bodov (117+333). "Myslím, že pre náš klub je to dobrá voľba. Mal som šancu hrať s ním v Los Angeles a je to skutočne kvalitný a šikovný obranca. Vie, čo je nutné robiť v šatni, ako riešiť situácie priamo na ľade i ako poučiť mladších spoluhráčov," povedal pre web Islanders útočník tímu z Long Islandu Matt Moulson.

Súvisiace články