Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
VIDEO: New Jersey odvrátilo ďalší mečbal Los Angeles
Zdielať na

VIDEO: New Jersey odvrátilo ďalší mečbal Los Angeles

Zdroj: sita, NJ Devils vs LA Kings 6.zápas

Hokejisti New Jersey odvrátili aj druhý mečbal Los Angeles a po výhre v piatom finále Stanleyho pohára 2:1 prehrávajú v sérii o slávnu trofej už len 2:3.

Devils v domácom prostredí vo finále uspeli až na tretí pokus. Pre hráčov Kings sa skončila ich rekordná séria desiatich víťazstiev v rade na ľadoch súperov, v jedenástom zápase ako hosťujúci tím zakopli vôbec prvýkrát v tohtoročnom play-off. Finále sa teraz vracia do Los Angeles, šiesty zápas je na programe v pondelok.

Oba tímy si v úvode finále vypracovali viaceré šance. Pred domácim Martinom Brodeurom neuspel osamotený Dustin Brown, následne Justin Williams trafil len do žŕdky bránky Devils. Na opačnej strane zasa nemieril presne v dobrej pozícii Zubrus. Aj tentoraz platilo, že kto dá prvý gól, tak zápas vyhrá. Skóre otvorili Devils, v 13. min pri presilovke najskôr Jonathan Quick zachránil pred Travisom Zajacom, ale na pokus Zacha Parisa už nestačil a kapitán New Jersey dosiahol ôsmy gól v tohtoročnom play-off. Domáci využili vôbec prvú presilovku v tohtoročnom finále. V 24. min vyroval strelou nad Brodeurovou lapačkou Justin Williams. V polovici stretnutia rozhodol Bryce Salvador. Strela najproduktívnejšieho obrancu Devils sa odrazila ešte Vojnova, teč trocha zmiatol Quicka. Hostia vrhli všetky sily do útoku, gól Stolla pre hru vysokou hokejkou rozhodcovia neuznali. Domáci tiež hrozili a obaja brankári museli predviesť niekoľko skvelých zákrokov. Devils napokon ustáli aj záverečný tlak Kings.

Prvýkrát od roku 1945 sa podarilo jednému tímu vo finále vynútiť si zápas číslo 6 po tom, čo v sérii prehrával 0:3. Zatiaľ posledným tímom, ktorý dokázal vyhrať Stanleyho pohár na vlastnom ľade, je Anaheim, ktorému sa to podarilo v roku 2007.

Výsledok piateho finálového stretnutia hokejového Stanleyho pohára:

New Jersey - Los Angeles 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) - stav série: 2:3

Góly: 13. Parise, 30. Salvador (Ponikarovskij, Zajac) - 24. Justin Williams (M. Greene)
Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 19:26. Diváci: 17 625.

New Jersey: Brodeur - A. Greene, Fayne, Židlický, Tallinder, Salvador, Volčenkov, - P. Sýkora, Zubrus, Eliáš - Parise, Zajac, Kovaľčuk - Clarkson, Henrique, Ponikarovskij - Gionta, R. Carter, Bernier
Los Angeles: Quick - Scuderi, Doughty, W. Mitchell, Vojnov, M. Greene, Martinez - Justin Williams, Kopitar, D. Brown - Penner, M. Richards, J. Carter - King, Stoll, T. Lewis - Fraser, J. Nolan, Gagne