Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Českí hokejisti obhájili bronz, Fínom ostali oči pre plač
Zdielať na

Českí hokejisti obhájili bronz, Fínom ostali oči pre plač

Zdroj: sita - MS 2012, Česko-Fínsko

Českí hokejisti získali na 76. MS bronzové medaily, keď v nedeľu v Helsinkách zdolali usporiadajúce Fínsko 3:2.

Obhájili tak svoju pozíciu z vlaňajšieho šampionátu v Bratislave a získali už dvanástu medailu v ére samostatnosti.  

o 3. miesto:

Fínsko - Česko 2:3 (1:3, 0:0, 1:0)

Góly: 17. Pyörälä (Immonen, Järvinen), 49. Jokinen (Koivu, Mäenpää) - 13. Průcha (Krajíček, Hemský), 18. Novotný (Kašpar), 20. Krejčí (Hemský). Rozhodcovia: Bulanov (Rus.), Kurmann (Švaj.) - Šeljanin (Rus.), Valach (SR), vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 12.879 divákov.     

Fínsko: Vehanen - Mäenpää, Hietanen, Kukkonen, Jaakola, Niskala, Salmela, Väänänen, Järvinen, - Jokinen, Koivu, Filppula - Joensuu, Kontiola, Pihlström - Kiiskinen, Kapanen, Komarov - Granlund, Immonen, Pyörälä
Česko: Štěpánek - Němec, Nakládal, Čáslava, Krejčík, Mojžíš, Krajíček, Blaťák - Frolík, Plekanec, Tenkrát - Hemský, Krejčí, Průcha - Vondrka, Nedvěd, Koukal - Petružálek, Novotný, Kašpar.

Fíni podľa očakávania začali aktívne, ale postupom času bolo čoraz jasnejšie, že budú mať veľký problém s produktivitou. Gól síce stihli dať ešte v prvej tretine, ale to už prehrávali 0:1. Z vyrovnania sa tribúny nestačili vytešiť a Suomi už opäť prehrávali. Česi umným prehusťovaním krízových priestorov súpera demoralizovali a z dvoch šikovných kontier pridali ešte do prestávky dva kusy. V druhom dejstve sa Fíni pokúsili opäť nastúpiť, ale ich výkon klesal do letargie. Česi v tejto časti podnikli azda iba dva nebezpečnejšie útoky, sústredili sa na čistenie priestoru pred Štěpánkom, ktorý chytal vynikajúco. Svoje umenie mal český brankár možnosť najmä v tretej časti, v ktorej domáci tím už iba na tri formácie dupol opäť na plyn. Česi nestíhali v súbojoch, chodili na trestnú a po góle na 2:3 sa rozpútalo peklo. Fíni v drvivej prevahe zahadzovali jednu šancu za druhou a vyrovnať sa im nepodarilo.