Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šatan si osladil 150. reprezentačný zápas pekným gólom
Zdielať na

Šatan si osladil 150. reprezentačný zápas pekným gólom

Zdroj: sita - Šatan vs USA

Miroslav Šatan odohral v pondelok v drese slovenskej hokejovej reprezentácie už svoj 150. zápas.

Jubileum si osladil naozaj parádne, štvrtým gólom do siete USA pri premiérovom víťazstve na 76. majstrovstvách sveta v Helsinkách.

"Priznám sa, že som ani netušil, že dnes je to 150. zápas. Hlavné je, že sme vyhrali a máme prvé tri body, takže som spokojný a dúfam, že na konci sa nám budú rátať," uviedol. Tridsaťsedemročný krídelník sa tak stal tretím hráčom v slovenskej histórii, ktorý pokoril hranicu 150 duelov. Rekordérom so 162 štartmi je obranca Martin Štrbák. Šatan však na prebiehajúcom šampionáte na severe Európy môže prekonať druhého v poradí Ľubomíra Sekeráša, ktorý v najcennejšom drese odohral iba o dva zápasy viac.

Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka sa v piatok po dvoch prehrách konečne tešili aj z víťazstva a do tabuľky helsinskej A-skupiny si pripísali premiérové tri body. "Už po zápase s Fínskom som hovoril, že naše výkony sa zlepšujú. Včera sme mali trochu smolu a nedokázali sme využiť šance, dnes to bolo naopak," povedal. Slováci prevalcovali favoritov duelu už v prvej tretine, ktorú vyhrali 3:1: "Zaskočili sme ich našou aktivitou a to bol hlavný základ nášho úspechu. Samozrejme aj naša celoplošná hra v priebehu celých 60 minút."

Skúsený útočník sa pod triumf podpísal výborným výkonom, keď vpredu s prehľadom rozhadzoval puky, neúnavne napádal rozohrávku súpera a nezabudol ani na svoje obranné povinnosti. Navyše 37 sekúnd pred koncom strelil aj posledný gól, keď zachytil rozohrávku Atkinsona a skóroval do prázdnej bránky. "Zbadal som, že mu to trošku ušlo, tak som vyšliapol za pukom a našťastie som trafil, aj keď od žŕdky," dodal.

Šatan po zápase s USA vyzdvihol silu mladého kádra, ktorý psychicky nezlomili ani dve predchádzajúce prehry: "Neboli sme spokojní s výsledkami, no bolo to vždy o gól a proti silným súperom. Naša hra ukazovala prísľuby, že ak nepoľavíme, musí sa to zlomiť aj v náš prospech. Pod dnešný výkon sa podpísala práve naša sebadôvera a bojovnosť."

Súvisiace články