Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Handzuš sa rozhodne po rozkorčuľovaní, kotrmelce ho bavili
Zdielať na

Handzuš sa rozhodne po rozkorčuľovaní, kotrmelce ho bavili

Zdroj: sita - Michal Handzuš

Zapísanie mena Michal Handzuš na súpisku slovenskej hokejovej reprezentácie v dejisku MS bolo cez víkend otvorené. Rovnako štart rutinovaného centra v nedeľňajšom zápase A-skupiny proti domácim Fínom. Rozhodnúť sa mal v deň duelu samotný hráč.

Slovensko odštartovalo šampionát v Helsinkách so zapísanými dvoma brankármi a s 20 korčuliarmi. Celkovo môže byť počet 3+22, vo výprave sú ešte brankár Július Hudáček a útočníci Handzuš, Marek Hovorka a Rastislav Špirko. "Dúfam, že Miša zapíšeme v priebehu víkendu. Ale zostávajúce jedno voľné miesto korčuliara si ešte podržíme. Počkáme, ako sa v NHL vyvinie situácia ohľadom Mariána Gáboríka a v hre je ešte aj Andrej Meszároš. Za určitých okolností by mohol v prípade vypadnutia St. Louis prísť aj Jaro Halák, ktorý už trénuje. Momentálne sa so zaplnením voľných miest nemusíme nikam ponáhľať," informoval generálny manažér Otto Sýkora.

Handzuš absolvoval v sobotu napoludnie prvý tréning. "Ešte som to nezaťažil naplno, aby som to neprešvihol. Uvidím, ako sa to vyvinie do zajtra a potom pôjdem na rozkorčuľovanie. Až po ňom poviem, ako na tom som," konštatoval po tréningu Handzuš, ktorý sa ešte rozhodne, či nastúpi už proti Fínom, alebo nechá situáciu dozrieť do pondelňajšieho vystúpenia proti USA: "Nechcem to siliť. Prišiel som sem síce preto, aby som hral, nie aby som tu iba bol, ale nemá význam niečo uponáhľať. Mužstvu nebudem platný, ak nebudem fit a keď nebudem môcť na pravú nohu ani zatlačiť."

Lekár Jozef Kubašovský tvrdí, že bolesť v bedrovom kĺbe je z hľadiska hokeja pomerne komplikovaná a nejasná diagnóza: "Včera bol unavený po ceste, trošku cítil bolesti, dnes ale už naskočil na tréning. O tom či bude hrať, musí rozhodnúť on sám a tréneri. V zámorí dostal kortikoidnú injekciu. Aj ja som už niečo podobné liečil, ale nie v tejto oblasti. On sám hovoril, že musel čakať štyri dni na špecialistu, ktorý sa mu venoval. Nie je to také jednoduché miesto, ako je koleno, členok, či lakeť."

Tak či onak, Handzuš sa na tréningu bavil dobre a najmä so svojím banskobystrickým kamarátom Tomášom Surovým sa vyšantili na kotrmelcoch na ľade. Ani nie tak na ich, ako na princípe hry, keď tréneri nariadili kotrmelec cez ležiacu hokejku po každom neúspešnom nájazde na brankára. "Podpichovačné" duo vytvorili aj Marcel Hossa s Brankom Radivojevičom, keď prvý svoj trest absolvoval až po tom, ako si "vychutnal" nasledujúce neúspešné sólo svojho kamaráta. Tomáš Kopecký síce kotrmelce robil poctivo, ale obor na korčuliach mal s nimi značné problémy... "Bolo to také odľahčenie po zápase s Kanadou. Nálada je napriek prehre dobrá, už na tento duel nemyslíme a v našich mysliach je hokejovo už iba zápas s Fínskom," zdôraznil Mario Bližňák.