Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hudec si osladil návrat titulom, s pohárom sa okúpe v Dunaji
Zdielať na

Hudec si osladil návrat titulom, s pohárom sa okúpe v Dunaji

Zdroj: sita - Hudec s pohárom pre majstra

Michal Hudec sa vrátil do kádra Slovana Bratislava po šesťročnej pauze a aj keď pre neho bola sezóna ako na hojdačke, nakoniec s klubom vystúpil až na vrchol slovenskej hokejovej extraligy a radoval sa z majstrovského titulu.

 Hudec je rodený Bratislavčan a tak bolo prirodzené, že s hokejom začal práve v drese "belasých". Do roku 2005 s ním získal tri majstrovské tituly, po čom odišiel do Čiech. Na Slovensko sa vrátil už v minulej sezóne, no vtedy hájil farby Banskej Bystrice. Vlani v apríli mal ponuky aj zo zahraničia, no keď prišla tá z hlavného mesta, neváhal ani minútu. Rozhodnutie mu vyšlo a v sobotu v Košiciach zdvihol majstrovský pohár nad hlavou už štvrtýkrát. "Chcel som klubu pomôcť. Myslím si, že tri roky Košíc už bolo dosť a teraz sme chceli vyhrať my. Je to síce už štvrtý titul, ale stále si to užívam. Po takej sezóne to je krásne. Sú to síce frázy, ale skutočne, človek celú sezónu drie, aby prišiel až na koniec a keď sa to podarí po siedmom zápase v predĺžení, je to nádherné," uviedol tridsaťdvaročný útočník.     

Počas sezóny ho trápili zdravotné problémy a musel sa vyrovnať aj s krízou, ktorá postihla celý klub. "Sezóna bola skutočne ťažká, ja som bol tri mesiace zranený. Nevedel som, čo od toho môžem čakať, no našťastie sa to rozbehlo a v play off došliapal Slovan až do záveru. Rozhodujúce bolo, že sme to všetko hodili za hlavu. Bolo to však ťažké, nová hala, ľudia, zlé sezóny predtým. No prišlo play off a povedali sme si, že všetkým, čo o nás pochybovali, ukážeme, že na to máme," uviedol Hudec, ktorý zakončil sezónu s bilanciou 41 zápasov, osem gólov a osemnásť asistencií, z toho sedem bodov dosiahol v dueloch play off.

Na oslavu titulu si pripravil aj jednu špecialitu. "Sľúbil som, že keď vyhráme, okúpem sa s pohárom v Dunaji. Tak verím, že sa pripoja aj ostatní chalani," dodal s úsmevom.

Súvisiace články