Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Košiciach zavládlo po prehre so Slovanom sklamanie
Zdielať na

V Košiciach zavládlo po prehre so Slovanom sklamanie

Zdroj: sita, Sklamanie hokejistov Košíc

Po skončení dramatickej finálovej série extraligovej play off medzi HC Košice a Slovanom Bratislava zavládol v domácej šatni obrovský smútok.

Po majstrovskom hetriku prišla prehra s odvekým rivalom a medzi košickými hráčmi zavládlo obrovské sklamanie.

"Rozhodol jediný moment. Sedemdesiat zápasov človek zbytočne drel, takže sklamanie je o to väčšie. Musím povedať, že šiesty zápas v sérii sa nám vôbec nevydaril. Slovan nás prevalcoval úplne zaslúžene a predĺžil sériu. Bola to škoda, pretože v prvej tretine sme nemali žiadnu strelu a dali dva góly. Slovan si dal jeden sám a druhý bol taktiež nenápadný. Určite je škoda, že sme tam neodohrali lepší zápas. Do posledného duelu sme dali všetko a nikto nám nemôže nič vyčítať. Jednoducho rozhodla jedna chyba, no je to šport a stávajú sa aj horšie veci," skonštatoval ošický brankár Alexandr Hylák.

Ten odchytal na Slovensku premiérovú sezónu, ktorá má pre neho prívlastok strieborná. Český brankár sa v play off prezentoval výbornou formou a súperov neraz privádzal do zúfalstva. "Myslím si, že keď sa na to pozriem o týždeň, tak pre mňa osobne táto sezóna nebola zlá a odchytal som tu viac-menej všetko. Teraz sú to však ešte emócie, preto nechcem hodnotiť celú sezónu, ale iba posledný duel, ktorý pre nás skončil zle. Takže prevláda teraz sklamanie," zhodnotil svoje pôsobenie v slovenskej najvyššej súťaži Hylák.

Po piatom zápase v metropole východu začala čoraz viac rezonovať informácia, že Košice v tejto sezóne majstrovský titul neobhája a viacero hráčov odíde do konkurenčného Slovana hrať KHL. "Sú to špekulácie, nič o tom neviem, asi tak by som to okomentoval," dementoval tieto informácie  Vladimír Dravecký, ktorého meno bolo asi najviac skloňovaným v súvislosti so spomínaným odchodom. Na otázku, či ho niekto kontaktoval odpovedal jednoducho, no razantne: "Nie," a zamyslene pokračoval: "Je to sklamanie, čo cítiť aj v šatni. Osobne môžem povedať a zaručiť sa za každého hráča, že sme víťazné typy. Veľmi nás mrzí, že sme prehrali a neobhájili po štvrtý raz zlato." Okrem Draveckého sa spomínajú aj ďalšie štyri mená.

Autorom posledného košického gólu bol v sezóne 2011/2012 útočník Richard Jenčík. Veľkú radosť z neho však nemal. "Gól nie je nič platný, keď sa nezískal titul. Čo mám z toho. Keby pomohol k víťazstvu, tak by som sa z neho tešil," povedal Jenčík, ktorý prekonal Konráda v 11. minúte v presilovke piatich proti trom: "Po troch tituloch som bol naučený vyhrávať, uvidíme ako dlho to bude bolieť."

Súvisiace články