Skoro jasno
17°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Highlight: Česko zvíťazilo v Bratislave po nájazdoch
Zdielať na

Highlight: Česko zvíťazilo v Bratislave po nájazdoch

Slovenská hokejová reprezentácia prehrala v piatkovom zápase v rámci Euro Hockey Challenge s Českom 2:3 po predĺžení a samostatných nájazdoch.

Slovensko - Česko 2:3 pp a sn (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 21. Bližňák (Hossa, Laco), 34. Bartovič (Mikúš, Hovorka) - 24. Průcha (Vondrka, Čáslava), 44. Holík (Vincour, Krejčík), rozhodujúci nájazd Kovář. Rozhodovali: Baluška, Jeřábek (ČR) - Valach, Blümel (CŘ), vylúčení: 3:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 10.021 divákov (vypredané).     

Slovensko: Laco - Sekera, Mikuš, Jurčina, Stehlík, Starosta, Vydarený, Kudroč, Sersen - Radivojevič, Bližňák, Hossa - Hovorka, Mikúš, Bartovič - Kytnár, Surový, Ružička - Sýkora, Cibák, Špirko
Česko: Pöpperle - Nakládal, Krejčík, Kutlák, Čáslava, Mojžíš, Zámorský, Kudělka - Tenkrát, Vampola, Tlustý - Vondrka, Nedvěd, Průcha - Rachůnek, Kovář, Petružálek - Vincour, Holík, Kumstát

Slovenskí hokejisti odštartovali aktívnejšie a už v 1. minúte mali k dispozícii presilovku. Jej realizácia im však príliš nevyšla a český brankár Pöpperle nemal veľa práce. Taktovku hry potom prebrali hostia a niekoľkokrát ohrozili Laca. Domáci hokejisti mali v úvodnej tretine ešte ďalšie tri početné výhody, ale pred hosťujúcim brankárom sa nedokázali poriadne presadiť. V dobrých príležitostiach sa ocitli Kytnár a Sekera, ale bez úspechu. Bližšie k úvodnému gólu mali nakoniec Česi, keď pri oslabení unikol Průcha, ale Laco si s jeho nájazdom poradil.

Úvod druhého dejstva priniesol kuriózny gól domácich. Pöpperle vykorčuľoval za bránku za pukom, no ten sa odrazil od mantinelu do žŕdky a Bližňák mal už ľahkú prácu doraziť ho do opustenej siete. Domáci priaznivci sa však z vedenia dlho netešili. V 23. minúte si sadol na trestnú Jurčina a hostia využili hneď prvú početnú výhodu v zápase. Pred Lacom roztočili kolotoč, Vondrka najprv z uhla napálil žŕdku a Průcha doklepol puk do odkrytej siete. Ďalší priebeh priniesol vyrovnanú hru a útoky sa striedali na oboch stranách. Najväčšiu šancu si vypracovali Slováci, keď Bližňák vymyslel šikovnú prihrávku na Radivojeviča, no kapitán pred poloprázdnou bránkou minul puk. V 34. minúte to už Slovákom vyšlo, keď Bartovič zblízka prekonal Pöpperleho - 2:1. Domáci dostali krídla a krátko po sebe mali gól na hokejke Bližňák i Cibákov útok. Česi odpovedali rýchlym brejkom, no Laco svojich opäť podržal.

Začiatok tretej tretiny patril hosťujúcim hráčom, ktorí súpera zatlačili do obrany a zo svojho tlaku vyťažili aj vyrovnávajúci gól. V 44. minúte potiahol puk do útočného pásma Holík a prudkou strelou prekonal Laca. Po góle sa obe mužstvá sústredili viac na obranu a tempo upadlo. V závere mali rozhodnutie na hokejkách Surový, ktorý však spomedzi kruhov napálil len do žŕdky a Mikúš, no jeho strelu parádne vyrazil Pöpperle. Zápas tak pokračoval predĺžením a samostatnými nájazdmi, v ktorých rozhodol o triumfe hostí Kovář.

Andrej Sekera (obranca SR): "Bude mi trocha dlhšie trvať, kým si zvyknem na širšie klzisko. Ešte potrebujem pár tréningov a verím, že už nebude žiaden problém. V úvode zápasu sme mali trocha tvrdé nohy, pri spomienke na Pavla Demitru sme dlhšie stáli. Po desiatich minútach hry sme sa všetci rozbehali a bol to už dobrý hokej. Škoda, že sme v úvode nestrelili gól. Budeme musieť popracovať na presilovkách, viac v nich strieľať."

Branko Radivojevič (útočník SR): "Mali sme to dnes dobre rozohrané, ale keď nebudeme dávať góly v presilovkách, potom nemôžeme vyhrávať. O výsledkoch dnes rozhodujú presilovky, my sme dnes nepremenili možnosti v početnej výhode a to bolo rozhodujúce. Sme trocha nervózni, že nedávame góly. Pri hre päť na päť to nie je zlé, ale v presilovkách to nie je ono. Musíme nájsť medzi nami strelca, viac sa tlačiť pred bránku a strieľať. Verím, že túto neúspešnú sériu zlomíme."
Ján Laco (brankár SR): "Bol to pre nás ťažký zápas. V úvode sa čakalo na to, kto urobí chybu. Nebolo to živelné, ale postupne sa to rozbehlo a šance pribúdali. V príprave potrebujeme odohrať dobré, ale i víťazné zápasy. S víťazstvami rastie chuť i sebavedomie."
Vladimír Vůjtek (tréner SR): „Doteraz náš najlepší výkon bol prvý duel v Rusku. Dnes to bol štvrtý zápas v rade, kde sme hrali vyrovnane s ťažkými súpermi. Bohužiaľ, stále ťaháme za kratší koniec. Dnes sme mali trochu smolu. Český tím bol silný na puku. Niekedy nás zamkol v naše tretine, ale vyložené šance si nevypracoval. My sme mali v posledných piatich minútach dve. Bola tam žŕdka či dorážka do poloprázdnej bránky. Šťastie nám trochu chýba. Zatiaľ ani jedna päťka nezodpovedá mojim predstavám pre majstrovstvá sveta.“
Alois Hadamczik (tréner ČR): „Herne sme v I. tretine pôsobili dobre, ale urobili sme štyri fauly, preto sme si smerom dopredu nemohli vytvoriť viac šancí. Celkovo som s hrou mužstva spokojný. Musíme ešte zlepšiť zachytávanie protiútokov súpera, inak tento tím predviedol veľmi dobrý výkon.“

Súvisiace články