Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Jurčo pre maturity prišiel na pár dní do Košíc
Zdielať na

Jurčo pre maturity prišiel na pár dní do Košíc

Zdroj: web - Tomáš Jurčo na ľade

Hokejový útočník Tomáš Jurčo pricestoval v týchto dňoch zo zámoria domov do Košíc, kde ho čakajú maturitné skúšky zo slovenského a anglického jazyka.

Jeho tím Saint John Sea Dogs vstupuje do play-off QMJHL z výhodnej pozície a má šancu na obhajobu prestížneho Memorial Cupu. Devätnásťročný Košičan v tejto sezóne v 47 stretnutiach strelil 30 gólov a pridal 38 asistencií, 68 bodov je jeho maximom počas troch rokov v Sea Dogs. Jurčo pricestoval domov počas krátkej prestávky pred bojmi v play-off.

"Už od svojho odchodu do Kanady sa snažím dokončiť aj školu v Košiciach, pretože život nie je len o hokeji a nikdy neviete, čo sa stane. Na Obchodnej akadémii Watsonova sú ku mne veľmi ústretoví a umožnili mi, aby som teraz absolvoval časť skúšok. Zvyšok potom dorobím v lete. V klube pochopili moju požiadavku a do úvahy vzali aj to, že som tam bol bez prestávky celú sezónu. Moji kanadskí spoluhráči si pritom mohli odskočiť domov počas majstrovstiev sveta juniorov. O cestu domov som žiadal prvý raz, a tak s tým neboli žiadne problémy," povedal v rozhovore pre Hokej.sk Tomáš Jurčo.

Pravý krídelník, ktorého si vo vlaňajšom drafte vybral v 2. kole Detroit, prežíva zatiaľ v zámorí vydarenú sezónu. Oproti vlaňajšku si hokej viac užíva. "Pred rokom som bol pod tlakom, pretože ma čakal draft a nemal som ani toľko času na ľade ako teraz. Momentálne si to naozaj užívam a hrám vo veľkej pohode. Hrám to, čo som vždy chcel, a teším sa na play-off. Som sebavedomejší a s pukom si dovolím viac. Zbytočne sa ho nezbavujem a dokážem ho potiahnuť vtedy, keď sa to hodí. Ruky som mal šikovné vždy, nedostatky som ale vnímal z pohľadu rýchlosti a sily. Na týchto veciach preto neustále pracujem," dodal pre Tomáš Jurčo.