Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hráči Čechova opäť v akcii! Hromadná bitka proti Mytišči
Zdielať na

Hráči Čechova opäť v akcii! Hromadná bitka proti Mytišči

Hokejisti Viťazu Čechov opäť upútali pozornosť svojim pästiarskymi vlastnosťami a nie výkonom na ľade.

Športovo-disciplinárna komisia KHL potrestala za extempore v zápase medzi Viťazom a Atlantom Mytišči (1:5) päťzápasovým dištancom hráčov Čechova Kipa Brennana, Nicka Tarnaskyho, Alexandra Fedosejeva, Jona Mirastyho a jednozápasovým Jeremyho Yablonského.

K hromadnej šarvátke prišlo v 48. min stretnutia po štvrtom góle Atlantu. Brennan, Tarnasky a Mirasty vyprovokovali na ľade šarvátku. Hráči Atlantu sa nechceli biť. Všetci traja dostali od rozhodcov tresty na 5 minút plus do konca zápasu.

"Automaticky za to dostali dvojzápasový dištanc. Následne mohol každý z nich dostať ešte trest na tri zápasy, čo sme v súlade s pravidlami urobili,“ vysvetlil pre Sport-Express predseda športovo-disciplinárnej komisie Gennadij Veličkin. Fedosejev a Yablonski dostali dištanc za neskoršie incidenty.

Veličkin so svojou komisiou sa zároveň obrátili so žiadosťou na vedenie KHL a Ruskej hokejovej federácie o potrestanie trénerov Čechova Andreja Nazarova a Andreja Kozyreva za ich nečinnosť a cynický postoj počas bitky.    Prezident KHL Alexander Medvedev v reakcii na posledný incident nevylúčil ani možnosť, že vedenie súťaže obmedzí počet bitkárov v jednotlivých tímoch.

web - Víťaz Čechov-Mytišči

Súvisiace články