Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
HUSTE.tv: Prešovčania chcú postúpiť, pred duelmi s Dánmi sú obozretní
Zdielať na

HUSTE.tv: Prešovčania chcú postúpiť, pred duelmi s Dánmi sú obozretní

Zdroj: sita, Prešov - Madeire

Internetová televízia HUSTE.tv prináša tento víkend všetkým fanúšikom hádzanej skvelý dvojzápas. Tatran Prešov hostí v osemfinále Pohára EHF dánsky Nordsjaelland Haandbold. To bude poriadne lego...

Hádzanári Tatrana Prešov sa počas víkendu zapoja už do štvrtej súťaže v roku 2012. Po dueloch v extralige, Slovenskom pohári či nadnárodnej SEHA League ich čaká vystúpenie na európskej pohárovej scéne. Úradujúci slovenský šampión sa v sobotu i nedeľu predstaví v osemfinále Pohára EHF proti dánskemu tímu Nordsjaelland Haandbold.

Oba zápasy odohrajú po dohode klubov v prešovskej Mestskej športovej hale so začiatkom o 18.00 h pred kamerami najlepšej internetovej televízie HUSTE.tv.

"Naším cieľom je postup a bol by ním aj vtedy, keby sme museli hrať u súpera. To, že hráme dvakrát doma, síce vzbudzuje optimizmus, ale my sa nepripravujeme na jednoduché zápasy. Naopak, Dáni potvrdili aj na reprezentačnej úrovni triumfom na ME, že disponujú pohyblivými hráčmi a dobrou obranou. Očakávame dve náročné stretnutia. Domáce prostredie je síce výhodou, ale nie rozhodujúcom faktorom," povedal asistent trénera Tatrana Ivan Pompoš.

Prešovčanom budú určite chýbať dlhodobí maródi Tomáš Marušák a Peter Tumidalský. Naopak, do kádra pribudol Čiernohorec Žarko Pejovič, ktorý v stredajšej extraligovej predohrávke absolvoval víťaznú premiéru na pôde HC winLand Michaloce (33:27). "Odohral približne 20 minút. Dali sme mu možnosť trochu sa takpovediac rozkukať, v ostatnom čase toho veľa precestoval. Veríme, že do víkendu sa stihne zohrať so spoluhráčmi i trochu si oddýchnuť," skonštatoval Pompoš.

V uplynulých dňoch mali zdravotné problémy Radoslav Antl a Ante Kukrika. "Antla sme šestrili ešte aj v stredu. Kukrika už hral, jeho narazený palec sa dobre hojí. Veríme, že obaja budú proti Dánom k dispozícii," poznamenal asistent hlavného kouča Djordjeho Rašiča.

Nordsjaelland Haandbold v kádri s dvoma Islanďanmi (Gudmundsson a Kristjansson) má úspešne za sebou dve prekážky v Pohári EHF. V 2. kole vyradil českého zástupcu HC Dukla Praha po výsledkoch 31:24 (18:12) a 27:25 (11:17), v 3. kole prešiel cez ruský Sungul Snežinsk 37:33 (15:19) a 20:23 (10:13). V najvyššej dánskej súťaži figuruje s bilanciou 5 - 3 - 11 v 14-člennej tabuľke až na 12. mieste. V generálke pred víkendom však zdolal doma vtedy ešte siedme družstvo tabuľky Mors-Thy HB 30:25. "O súperovi máme informácie. Rozobrali sme si jeho pohárové zápasy s Duklou Praha i ruským Snežinskom. Má nového hrajúceho trénera Chrisa Jörgensena, je to ľavoruká spojka, proti Morsu bol s 8 gólmi najlepším strelcom družstva. Nordsjaelland v domácej súťaži až do stredy nevyhral, z čoho vyplýva, že sa mu hrá lepšie vonku, kde nazbieral už štyri víťazstvá. Musíme byť teda obozretní. Na druhej strane my sme v tomto kalendárnom roku na víťaznej vlne. Verím, že nás to psychicky nabije a budeme pokračovať v úspešnom ťažení," uviedol Pompoš na adresu najbližšieho súpera.

Šarišania už boli vo štvrťfinále európskej pohárovej súťaže. V sezóne 2005/2006 sa medzi osmičku najlepších prebojovali v PVP, kde potom stroskotali na Čechovských Medveďoch z Ruska. "Keby sa nám podarilo vyradiť Nordsjaelland, bol by to väčší úspech. Pohár EHF je v hierarchii predsa len vyššie ako PVP," dodal prešovský asistent.

Pohár EHF v hádzanej mužov 2011/2012 - osemfinále

- prvý zápas (11. 2. 2012 o 18.00 h na HUSTE.tv):

Tatran Prešov (SR) - Nordsjaelland Haandbold (Dán.), rozhodujú: Daniel Accoto Martins a Roberto Accoto Martins z Portugalska

odveta (12. 2. 2012 o 18.00 h, hrá sa tiež v Prešove a takisto ho uvidíte aj na HUSTE.tv):
Nordsjaelland Haandbold (Dán.) - Tatran Prešov (SR), rozhodujú: Daniel Accoto Martins a Roberto Accoto Martins z Portugalska

Pozrite si ako postúpil Tatran Prešov z 3. kola Pohára EHF cez Madeiru.