Oblačno
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Bitka na basketbale. Vzduchom lietali päste i stoličky!
Zdielať na

Bitka na basketbale. Vzduchom lietali päste i stoličky!

Mala to byť basketbalová exhibícia. Napokon sa z nej ale vykľula bitka ako na dedinskej zábave. Diváci videli ukážky najrôznejších bojových umení. Vzduchom lietali nielen päste, ale aj stoličky!

Do takého štádia sa totiž zvrhol exhibičný zápas basketbalových tímov z Číny a USA. Na palubovke sa rozpútala poriadna divočina, ručne-stručne si to rozdali basketbalisti domáceho mužstva Bayi Rockets a amerického univerzitného tímu z Washingtonu Georgetown Hoyas.

Pikantériou je fakt, že sa to stalo v čase, keď je na návšteve Číny viceprezident USA Joe Biden. Ten vo štvrtok v olympijskej hale v Pekingu síce nebol, no deň predtým bol očitým svedkom zápasu svojich krajanov s iným čínskym celkom. Počas neho sa žiadny incident nestal, o deň neskôr bolo nechceného vzruchu až-až...

Fanúšikovia sa v čínskych médiách pýtajú: "Mysleli si hráči Bayie, že sú lepší v kung-fu, než v basketbale a zúfalo to potrebovali predviesť?!" Bitka sa strhla po zdanlivo nevinnom súboji o loptu, hneď však nabrala poriadnu intenzitu. Vzduchom lietali aj stoličky, pri odchode z palubovky diváci polievali hráčov a trénerov vodou.

Tím Georgetown je v Číne na desaťdňovom zájazde a mal v pláne odohrať ešte exhibičné zápasy v Šanghaji.

sita

Súvisiace články