Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Superpohár pre Barcu, v závere bitka, Mourinho pichal do oka!
Zdielať na

Superpohár pre Barcu, v závere bitka, Mourinho pichal do oka!

Futbalisti FC Barcelona zvíťazili v stredajšom nočnom odvetnom stretnutí Španielskeho superpohára nad Realom Madrid 3:2 (2:1) a keďže prvý zápas na pôde súpera sa uplynulú nedeľu skončil nerozhodne 2:2, získali cennú trofej.

Hrdinom odvety bol Lionel Messi, ktorý sa na triumfe podieľal dvoma gólmi vrátane víťazného presného zásahu z 88. minúty. Barcelončania zopakovali minuloročný úspech, víťazmi domáceho superpohára sa stali už desiatykrát. Hráči Realu minimálne ďalší rok zostávajú na počte ôsmich trofejí z tejto súťaže. Prvýkrát vo vzájomnej konfrontácii oboch veľkoklubov v superpohári si trofej odniesla Barcelona, v predchádzajúcich štyroch prípadoch sa z celkového triumfu tešilo mužstvo z hlavného mesta.

Úspešnú premiéru v katalánskom drese absolvoval Cesc Fábregas, čerstvá posila z londýnskeho Arsenalu. Tréner "Barcy" Pepa Guardiola poslal tohto stredopoliara na trávnik v 83. min. Čiernou škvrnou duelu boli tri červené karty v nadstavenom čase a hromadná šarvátka. Z domácich musel ísť predčasne pod sprchy David Villa, z Madridčanov nedohrali súboj gigantov Marcelo za hrubý faul na Fábregasa a Mesut Özil, ktorého hlavný arbiter vylúčil rovnako ako Villu za šarvátku.



Výsledok - streda - odveta:

FC Barcelona - Real Madrid 3:2 (2:1) - prvý zápas 2:2, Španielsky superpohár získala Barcelona
Góly: 45. a 88. Messi, 15. Iniesta - 20. C. Ronaldo, 82. Benzema. ČK: 90+5. D. Villa - 90+3. Marcelo, 90+4. Özil, 95 000 divákov

Nervy na uzde si neudržal ani tréner Realu Madrid Jose Mourinho, ktorý pichol do oka asistenta Barcelony Tita Vilanovu !!!

Súvisiace články