Oblačno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Futsalisti proti Slovinsku aj s Váradym a Bartošekom
Zdielať na

Futsalisti proti Slovinsku aj s Váradym a Bartošekom

Zdroj: noviny.sk - radosť futsalistov Slovenska

Slovenskú futsalovú reprezentáciu preverí v prípravnom dvojzápase tím Slovinska - hrá sa v piatok v Trnave (19.30 h), odveta je na programe v sobotu v Malackách (18.00).

Tréner SR Richard Bačo si pochvaľuje výbornú atmosféru, ktorá v jeho mužstve panuje po úspešnej minulotýždňovej misii v Holandsku (remíza 1:1, výhra 4:0).

Na štvrtkovom zraze nebol slovenský tím kompletný, niektorí hráči chýbali pre pracovné povinnosti. Potešiteľnou je však správa, že jeden z jeho lídrov Vojtech Várady po zranení trénoval: "Vojto sa v prvom zápase v Holandsku zranil a odvtedy netrénoval, až dnes. Vyzerá to s ním nádejne. Určite ho však chceme šetriť na kvalifikáciu, takže zrejme bude hrať len v jednom zápase," informoval tréner Bačo. Pre jeho zverencov slúžia súboje so Slovinskom ako generálka na kvalifikáciu ME 2012, ktorej hlavné kolo sa hrá v termíne 24.-27. februára.

"Chceme nadviazať na výkony z Holandska, hrať kvalitnú obranu a predviesť dobrú hru. Radi by sme potešili slovenského fanúšika dobrými výsledkami. Dúfam, že nás prídu povzbudiť v čo najhojnejšom počte a my sa im zavďačíme," vyhlásil Bačo, ktorý vsadil na osvedčenú kostru hráčov. V kádri má 12 hráčov do poľa a dvoch brankárov, až deväť hráčov dodal úradujúci majster Slov-matic FOFO Bratislava. V nominácii je jediným legionárom Gabriel Rick z Benaga Zruč nad Sázavou. So Slovinskom sa Slováci stretli dvakrát vo februári 2008, hralo sa v Slovinsku. V prvom dueli podľahli 1:4, v druhom triumfovali 4:3. "Slovinsko je silnejší súper ako Holandsko. Musíme sa pripraviť na technický štýl s množstvom prihrávok, slovinskí hráči majú výborné držanie lopty."

Nominácia SR na prípravné zápasy so Slovinskom:

brankári: Mário Gašparovič (Slov-matic FOFO Bratislava), Dalibor Repa (ŠK Mima Divus Trnava)
hráči: Anton Brunovský, Vojtech Várady, Peter Haľko, Ladislav Mikita, Attila Fehérvári, Martin Rejžek, Dušan Rafaj, Gabriel Bartošek (všetci Slov-matic), Peter Kozár, Matúš Kyjovský (obaja RCS Košice), Gabriel Rick (Benago Zruč nad Sázavou), Juraj Kuhajdík (FK P.K.P. Košice)

Súvisiace články