Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Futsalisti remizovali v Panningene s Holandskom 1:1
Zdielať na

Futsalisti remizovali v Panningene s Holandskom 1:1

Zdroj: noviny.sk - Futsal, Slovensko-Holandsko

Slovenskí futsalisti v prvom z dvoch prípravných zápasov remizovali v Panningene s domácim Holandskom 1:1 (0:0).

Slováci viedli gólom Petra Haľka, domáci vyrovnali štyri minúty pred koncom, keď Repu prekonal Mohamed Attaibi. V utorok o 20.00 h je na programe odveta v Sittarde.

Zverencom trénera Richarda Bača slúži dvojzápas s "oranjes" ako príprava na hlavné kolo kvalifikácie ME 2012 (24.-27. februára v Targu Mures). Slováci ešte odohrajú dva súboje so Slovinskom, ktoré sú na programe 21. januára v Trnave a o deň neskôr v Malackách.

1. prípravný zápas (Panningen) - sumár:

Holandsko - SR 1:1 (0:0)
Góly: 36. Attaibi - 30. Haľko. ŽK: Kyjovský, Kuhajdík, Rafaj (všetci SR), 500 divákov.

Zostava SR: Repa - Brunovský, Várady, Haľko, Rafaj - Kuhajdík, Fehérvári, Kozár, Kyjovský (Gašparovič - Mikita, Rick, Rejžek)

Slováci nastúpili v bránke s Repom, na poste pivota dostal od trénera šancu ukázať sa Rafaj. Prvú dobrú príležitosť mal vo 4. minúte Kyjovský, ale jeho strelu po zemi Rozenbeek zneškodnil. V polovici prvého polčasu olízla strela Nejjariho brvno a pri ďalších šanciach domácich podržal svoj tím Repa. Ako prví sa mohli radovať v 16. minúte hostia, ale Haľko zoči-voči holandskému brankárovi nepotvrdil povesť kanoniera. Slováci odolávali nepríjemnému pressingu súpera a v 27. minúte vytiahol ďalší bravúrny zákrok Repa, keď na neho tvrdo vypálil Hulshorst. Hostia vysunuli obranu a v 30. minúte vybojovali loptu, ktorá sa dostala k Haľkovi a ten ľavačkou s prispením pravej žrde rozvlnil sieť - 0:1. Vyrovnať mohol Zouthane, postupoval sám na Repu, ale z uhla namieril vedľa bránky. V 36. minúte však predsa len vyrovnal misky váh Attaibi strelou do šibenice - 1:1 a stanovil konečný výsledok.

Richard Bačo, tréner SR : "Po zápase som spokojný viac s výsledkom ako s predvedenou hrou. V prvej štvorke zahral dobre mladý Rafaj, ale chýba mu ešte trochu kreativity. V druhej ma uspokojil Kuhajdík. Holanďania boli nepríjemní najmä pri pressingu, výborne im zahral Omar Nejjari. Zajtra dostanú šancu aj ďalší hráči."