Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
O rozlúčku s Göteborgom sa postará Kórea
Zdielať na

O rozlúčku s Göteborgom sa postará Kórea

Zdroj: TASR

Po úvodnom zápase kórejských hádzanárov na majstrovstvách sveta vo Švédsku to s postupovými vyhliadkami Slovákov vyzeralo pomerne ružovo.

Ázijci, ktorí mali byť pôvodne hlavnými rivalmi zverencov trénera Zoltána Heistera, v boji o tretiu postupovú miestenku do štvrťfinálovej fázy, absolútne nepresvedčili v obojstranne jalovom dueli s Argentínou.

Výkony však negradovali iba v prípade "gaučov", ktorí po tesnej prehre s Poliakmi, uvrhli do hlbokej krízy Slovákov a následne dokonale šokovali domácich Švédov, ale aj v prípade Kórejcov. Až neskôr sa na svetlo sveta dostali informácie vysvetľujúce ich bezkrvný výkon v prvom dueli. Z biednej stravy v göteborskom hoteli Quality 11 dostala údajne polovica hráčov hnačky a vedenie tímu sa na rýchlo rozhodlo na sever Európy povolať vlastného kuchára. Či už vďaka nemu, alebo nie, postupne sa Kórejčania rozohrávali a statočne vzdorovali aj obom hlavným favoritom skupiny - Švédom i Poliakom. Pred ich záverečným duelom v skupine môže ázijský šampión ešte stále teoreticky postúpiť, aj keď sa musí spoliehať na nepravdepodobný triumf Chile nad Argentínou.

V reálnejšej rovine však v dueli so Slovákmi pôjde o to, ktorý z tímov zamieri do Skövde na zápasy o Prezidentský pohár (13.-16. miesto) a ktorý do Kristianstadu na duely o 17. až 20. miesto. Heisterovci však tiež túžia po rehabilitácii a veria, že prvým krokom k nej mohol byť aj biedny bodík s trpasličím Chile. "Veľmi by som si prial, aby to z nás vďaka tomu bodu s Chile konečne spadlo. Dúfam, že sa dnes dáme dokopy, oddýchneme si a Kóreu chceme zdolať, lebo by sme chceli hrať aspoň o Prezidentský pohár," veril ľavý krídelník Radoslav Antl, no upozornil: "Treba konečne prestať strácať ľahké lopty a v obrane začať získavať odrazené lopty a hlavne bojovať až do samého konca, to jediné by nám pomohlo."

Vo výrazné zlešenie hry veril aj jeho kolega z opačnej strany útoku Tomáš Straňovský: "Taký výkon určite nebude stačiť na Kóreu, ale my sme po troch zápasoch strašne hlboko padli. Ale teraz sme bojovali do konca a získali sme aspoň jeden bod. Dúfam, že nás to nakopne a zlepšíme výkony. Dostali sme sa do takého obrovského kŕča, že sme aj s Chile mali obrovské problémy, ale vďaka Bohu sme to bojovnosťou ubúchali aspoň na jeden bod."

Pivot Andrej Petro očakáva, že Kórea na jeho tím vyrukuje s rovnakou obranou, akou slovenské spojky sparalyzovala Argentína i Chile. "Určite to nebude ľahšie. Povedal by som, že to bude obdobný zápas ako s Argentínou. Majú vysunutú obranu, sú strašne pohybliví, strašne rýchli a strašne technickí. Dúfajme, že tento bodík nám pomôže, že nás to nakopne a že proti Kórei dáme do toho všetko, lebo je to posledný zápas v skupine."

Obaja súperi sa stretli aj pred dvoma rokmi v Chorvátsku a obaja boli vtedy v podstatne lichotivejšej pozícii, lebo hrali už vo štvrťfinálovej skupine v Záhrebe. Slováci vtedy účinnou zatiahnutou obranou a rýchlymi kontrami slávili úspech o tri góly.

Súvisiace články