Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tri korunky vyškolili hádzanárov Slovenska
Zdielať na

Tri korunky vyškolili hádzanárov Slovenska

Slovenskí hádzanári aj po druhom vystúpení na 22. majstrovstvách sveta zostávajú v tabuľke D-skupiny bez bodu a na predposlednom mieste.

Pred vypredaným publikom v göteborskej hale Scandinavium po sľubnom prvom polčase utrpeli s domácimi Švédmi nakoniec historicky najvyššiu prehru o šestnásť gólov - 22:38 a vo štvrtom vzájomnom meraní síl utrpeli už štvrtú prehru, z toho tretiu o desať a viac gólov. Po dni voľna čaká na zverencov trénera Zoltána Heistera v pondelok o 16.15 Argentína.

V úvodnom sobotňajšom zápase Kórejci podľa očakávania hladko zdolali Chile 37:22.

D-skupina:
Slovensko - Švédsko 22:38 (14:15)

Slovensko: Štochl, Paul, Pramuk - Kopčo 2, Petro 3, Mazák, T. Urban 1, T. Straňovský 2, M. Straňovský 1/1, Antl 2, Šulc, Tumidalský 1, Kukučka 4/1, Tarhai 3, Nižňan 1, D. Valo 2
Rozhodcovia: Stark, Stefan (obaja Rum.), vylúčenia: 4:6, 7m hody: 4/2 - 5/4, 13.000 divákov.

Slováci výborne začali, Petro sa opäť zaskvel na pivote (1:0) a Štochl mal v priebehu troch minút na konte viac (tri) zákrokov ako za celý duel s Poliakmi. Rovnako ako Chile viedli aj hráči s dvojkrížmi nad domácimi 4:2 a hoci Švédi rýchlo otočili na 8:6, odpor Slovákov neustal podľa vzoru Juhoameričanov. Heisterovmu tímu sa v ofenzíve darilo, na zápas so Švédmi výborne nadviazal Tarhai a dobre fungovala aj súhra s pivotom, kde od Petra prevzal štafetu Kopčo. Horšie to už ale bolo v obrane. Štochl síce prevádzal formu, akou je v národnom tíme známy a zneškodňoval jednu severskú strelu za druhou, no odrazené lopty sa len v prvom polčase minimálne šesťkrát dostali do rúk "tre kronor", ktoré z otvorených pozícii už nezaváhali. Nebyť tohto nešváru mohol sa slovenský náskok utešene rozrastať. Postupne sa ale na švédskej strane rozchytal aj "náhradník" Sjöstrand a prispel k obratu skóre. Do druhej časti šli Slováci len s jednogólovým náskokom, ale v priebehu piatich minút už boli Švédi vzdialení na päť krokov. V útoku pôsobili staticky a  v obrane nepridali v dôslednosti (16:21). Keď ani na trikrát neubránili pivota Karlssona, ktorý zvýšil na šesť, Heister siahol po tajme, hoci ubehlo ešte len niečo cez sedem minút z polčasu. Aj po ňom však kraľoval vo švédskej bránke gólman z FC Barcelona, ktorý tak zakladal jeden úspešný vikingský nájazd za druhým. Slováci boli už zrelý na uterák a hoci po surovom zákroku Larholma na naskakujúceho Urbana sa dostali do dvojnásobnej početnej výhody, Sjöstrand zlikvidoval aj sedmičku Kukučku a následne slovenský poltucet vycvičil junior Du Rietz (17:27). V plnom počte už Švédi v záverečnej štvrťhodinke umučenie dezorganizovaných Slovákov pohodlne zavŕšili.

Súvisiace články