Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Slováci vydreli proti Alžírsku víťazstvo aj v odvete
Zdielať na

Slováci vydreli proti Alžírsku víťazstvo aj v odvete

Zdroj: SITA - Slovensko-Alžírsko

Slovenskí hádzanári zvíťazili vo štvrtok v Hlohovci aj v odvetnom prípravnom stretnutí nad Alžírskom 25:23.

Zverenci trénera Zoltána Heistera, ktorých čaká od 13. januára druhé vystúpenie na majstrovstvách sveta, sa pred odchodom do Švédska ešte otestujú na Novoročnom turnaji v Gdyni v konkurencii domáceho Poľska, Maďarska a Česka.

Najbližšie sa Slováci stretnú už na druhý deň po Novom roku opäť v Hlohovci, avšak už bez kvarteta Vladimír Guzy, Peter Masica, Radovan Pekár a Martin Strapko. Naopak k tímu sa pripoja hráči z nemeckej bundesligy, švajčiarskej a rakúskej ligy - Daniel Valo, Peter Kukučka, Martin Pramuk, Csaba Szücs, Ladislav Tarhai a Juraj Nižňan.

Na rozdiel od utorňajšieho duelu, v ktorom Slováci s prehľadom triumfovali 33:23, sa s africkým súperom, ktorý tiež nebude na MS vo Švédsku chýbať, sa domáci poriadne vytrápili. V úvodnom dejstve síce skoro neustále viedli, no dokázali si vypracovať maximálne dvojgólový náskok (7:5) a v 21. minúte sa Alžírčania po prvý raz dostali do vedenia (10:9). Slováci síce vzápätí opäť otočili, no do druhého dejstva sa išlo opäť za nerozhodného stavu. Obraz hry sa vôbec nezmenil ani po obrátke a tímy sa ťahali bok po boku a gól na gól. Dve minúty pred koncom za stavu 24:23, zobrali hostia oddychový čas, no tesné manko už nedobehli a naopak inkasovali rozhodujúci gól. Slováci tak upravili vzájomnú bilanciu so severoafrickým tímom na dve víťazstvá a jednu prehru.

prípravný zápas, odveta:

Slovensko - Alžírsko 25:23 (13:13)

Zostava a góly SR:
SR: Štochl, Paul - Kopčo 1, Petro 2, Mazák, T. Urban, T. Straňovský 1, M. Straňovský 5/2, Antl 1, Šulc 5, Baláž, Tumidalský 1, Pekár 1, Strapko 6, Guzy, Masica.
Najviac gólov Alžírska: Saci a Layadi po 6. Rozhodovali: Sivák, Dvorský (obaja SR), vylúčení: 5:8, ČK: Kerbouche (Alžírsko), 7m hody: 2/2 - 2/2, 500 divákov.

Tréner SR Zoltán Heister: "Z našej strany to bol v zápase veľmi slabý pohyb a menšia agresivita. Ale chlapci mali nárok byť po náročnom štvordňovom bloku unavení a navyše aj súper zahral podstatne lepšie. Aj preto som rád, že moji hráči vydržali až do konca a za bojovnosť si zaslúžia pochvalu.

Súvisiace články