Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Hádzanári v Hlohovci naložili Alžírčanom o desať
Zdielať na

Hádzanári v Hlohovci naložili Alžírčanom o desať

Zdroj: SITA - Slovensko-Alžírsko

Slovenskí hádzanárski reprezentanti zvíťazili v prípravnom stretnutí v Hlohovci nad Alžírskom 33:23.

Zverenci trénera Zlotána Heistera, ktorí zohrajú ešte štyri stretnutia v príprave na januárové majstrovstvá sveta vo Švédsku, tak Alžírsku odplatili prehru spred dvanástich rokov v Pécsi (24:29). Slováci odohrajú s Alžírskom odvetu vo štvrtok 30. decembra o 10.30 h v hlohoveckej športovej hale.

Slovensko - Alžírsko 33:23 (14:10)
Najviac gólov: Šulc 6, M. Straňovský 5 - Berkous 13, Saci 4
Rozhodovali: Baďura a Ondogrecula (obaja SR), vylúčení: 6:5, 7 m hody: 4/4 - 5/1, 600 divákov. 

Zostava a góly SR:
SR: Štochl, Paul - Kopčo 3, Petro 4, Mazák 1, Urban 4, T. Straňovský 1, M. Straňovský 5, Antl 2, Šulc 6, Baláž, Tumidalský, Pekár 3, Strapko, Guzy 2, Masica 2 - Berkous 13, Saci 4.

Slováci nastúpili bez piatich hráčov základnej zostavy, ale od úvodných minút si udržovali niekoľkogólový náskok. Napriek tomu, že domáci skúšali viacero herných a taktických variantov, viedli Slováci v polčase o štyri góly. Po zmene strán došlo k rošáde medzi slovenskými brankármi, medzi žrde sa postavil Teodor Paul. Gólman Ferncvárosu Budapešť niekoľkokrát podržal svoj tím a bol adekvátnou náhradou za Richarda Štochla. Slováci napriek viacerým herným kombináciám dokázali svoju dominanciu nad účastníkom svetového šampionátu ešte vygradovať a trestali aj jeho taktické chyby. Do konca zápasu preto svoj náskok ešte zvýraznili. Návrat do národného tímu zaznamenali hráči Tatrana Prešov Peter Tumidalský a Radovan Pekár, premiéru medzi seniormi absolvovali Vladimír Guzy a Peter Masica. 

Zoltán Heister, tréner SR: "Myslím, že môžme byť spokojní. Bol to prípravný zápas a každý si zahral s chuťou. Tento zápas bol spestretním procesu prípravy a hráči hrali oduševnene, takže môžme byť spokojní. Na našich chlapcoch bolo vidieť, že cítia hru a kolektívny duch, takže aj preto sa nám darí. Nováčikovia zastali svoje miesto a dúfam, že v takých výkonoch budú pokračovať aj ďalej."

Súvisiace články