Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mladé basketbalistky nestačili na Španielky, zápas narušil výpadok prúdu
Zdielať na

Mladé basketbalistky nestačili na Španielky, zápas narušil výpadok prúdu

Španielsko - SR 63:53 (30:25)

Po prvom vystúpení v A-skupine sa z Popradu na utorňajší zápas proti Srbsku presúvajú do Spišskej Novej Vsi.

Zápas v Poprad Aréne negatívne narušil výpadok elektrického prúdu, ktorý zasiahol veľkú časť podtatranskej metropoly. Od 38. minúty a od stavu 53:40 pre Španielky sa nehralo presne 21 minút, pričom z toho sa 5 minút po naskočení agregátu basketbalistky rozcvičovali. Celú hluchú pasáž v tme vyplnili zábavky fanúšikov, najmä časti ktorá evidentne využila voľný vstup a prišla urobiť atmosféru medzinárodnému podujatiu. Prítomných pobavilo najmä skandovanie ako "Chlapci, bojovať!", alebo "My chceme gól"... 

A-skupina - 1. kolo:

Španielsko - SR 63:53 (30:25)
Najviac bodov: Gilová 15, Ortizová 10 - zostava a body SR: Kissová a Hruščáková po 8, Páleníková 5, Nagyová 4, Domiterová 3 (Oroszová 7, Bradňanská 6, Bartánusová a Matejčíková po 4, Števove a Letková po 2, Firkalová 0). TH: 14/10-9/8, trojky: 3:1, osob. chyby: 16:19, 700 divákov.

Španielska výprava prišla na šampionát naladená na triumf, o čom svedčili aj štyri rozprestreté národné zástavy v hľadisku. Lenže Slovenky začali bez bázne a dôraznou obranou nedali favoritovi dýchať. Súperky nútili k chybám a všeobecne sa prvý polčas niesol v znamení hernej nervozity. V jeho druhej časti domáce viedli o 4 body  mohli aj viac, ale niektoré vydarené pokusy v kontrách pre uponáhľanie nedotiahli. Na druhej strane Španielky robili technické prehrešky a až v závere polčasu sa dokázali presadiť. Tento úsek bol kľúčový, lebo bodová šnúra dostala hosťujúce hráčky do tempa a po obrátke ho už diktovali. Hoci kazili streľbu postupne si budovali potrebný náskok a vyčerpané Slovenky nemali síl na zvrat. Napriek tomu bojovali až do konca a ešte pred výpadkom elektriky sa na chvíľu dotiahli na 8 bodov. Na viac však ich schopnosti nestačili.

Súvisiace články