Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Slováci majú Holandsku čo oplácať, Bačo experimentuje s druhou štvorkou
Zdielať na

Slováci majú Holandsku čo oplácať, Bačo experimentuje s druhou štvorkou

Zdroj: futsalslovakia.sk

Pasienky a Milénium zažijú futsalové hody

"Holanďanov máme dobre zmapovaných. Po neúspešnej kvalifikácii ME vymenili trénera, lídrom ich tímu je skvelý driblér El Allouchi, ktorý však podľa najnovších správ na Slovensko nepricestoval. Necháme sa prekvapiť, či tak tomu naozaj bude. Súper má veľkú silu, o čom svedčia aj dve nedávne remízy s Českom, bronzovým tímom z tohtoročného európskeho šampionátu," predstavil súpera tréner Bačo, ktorý národné mužstvo spoznáva za pochodu. Súčasne ako kormidelník majstrovského RCS Košice využíva každé voľné okienko na naplánovanie reprezentačného sústredenia. "Teraz však na neho nebol čas, ale aspoň sme si minulý týždeň v modelovanom zápase proti Ligovému výberu vyskúšali herné varianty, ktoré by na Holandsko mohli platiť. Konkrétne hru na stiahnutú i vysunutú obranu i hru bez brankára," dodal reprezentačný kouč, ktorému sa na poslednú chvíľu ospravedlnili dubnický kanonier Ján Švikruha a tiež Antonio Hernandez z košickej RCS-ky.

Na ich miesto povolal jediného hráča - Martina Cintulu z Acrossu Pinerola Bratislava. Ostatní nominovaní hráči sú pripravení zasiahnuť do hry, lenže v prvom zápase si iba na tribúnu sadne Martin Rejžek, ktorý si odpyká dištanc za vylúčenie vo februárovom prípravnom zápase s Fínskom. V prvom stretnutí na Pasienkoch by zostava slovenského tímu mohla vyzerať takto: brankár Repa - 1. štvorka: Várady, Brunovský, Haľko, Mikita, 2. štvorka: Rick, Kozár, Fehérvári, Bahna. "V prvom zápase pravdepodobne pôjde do brány Repa, v Nových Zámkoch zasa Gašparovič. Druhá štvorka bude menším experimentom, chceme dať šancu adeptom na reprezentačný dres, aby sa ukázali," povedal Bačo. Náročný dvojzápas očakáva brankár Mário Gašparovič, dlhoročný líder národného tímu a Slov-maticu FOFO Bratislava tvrdí: "Myslím si, že Holanďania sú tak približne na našej úrovni. Máme im čo oplácať, dvakrát sme u nich pred rokom a pol prehrali, ale ak zahráme náš štandard, určite vyhráme," zastrájal sa. "Súper rangu Holandska nepríde na Slovensko každý deň, preto ak chcú ľudia vidieť dobrý futsal, určite by si nemali nechať tieto zápasy ujsť," pozval Gašparovič fanúšikov. Pre nich je vstup do ŠH Pasienky voľný, v Nových Zámkoch si môžu oba elitné tímy pozrieť za symbolické 1 euro.

nominácia Slovenska na dvojzápas s Holandskom:

Brankári: Mário Gašparovič (Slov-matic FOFO Bratislava), Dalibor Repa (ŠK Mima Divus Trnava)
Hráči: Anton Brunovský (Slov-matic FOFO Bratislava), Vojtech Várady (Slov-matic FOFO Bratislava), Ladislav Mikita (Slov-matic FOFO Bratislava), Peter Haľko (Slov-matic FOFO Bratislava), Attila Fehérvári (Slov-matic FOFO Bratislava), Martin Rejžek (Slov-matic FOFO Bratislava), Peter Kozár (RCS Košice), Gabriel Rick (FK P.K.P. Košice), Marek Bahna (Across Pinerola Bratislava), Martin Cintula (Across Pinerola Bratislava), Peter Peciar (MFsK Nitra)

Súvisiace články