Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Fíni potopili futsalistov v jednom z tisícich jazier
Zdielať na

Fíni potopili futsalistov v jednom z tisícich jazier

Zdroj: Peter Lajčák

Fínsko - Slovensko 6:1 (3:0)

prípravný zápas:
Vantaa:
Fínsko - Slovensko 6:1 (3:0)
Góly: 2. Lind, 13., 28. Laitinen, 15. Torvinen, 25. Salmi, 26. Autio - 39. Brunovský. Rozhodovali: Lehtinen, Onatsu (obaja Fín.), 470 divákov.
Zostava SR: Gašparovič (Klema) - Brunovský, Mikita, Kozár, Haľko - Švikruha, Bartošek, Rejžek, Fehérvári (Hernandez, Bubenko).

Slováci zaspali úvod prvého polčasu, keď už v 2. minúte Gašparoviča prekonal Lind. Aj v ďalšom priebehu boli domáci výrazne lepší. Suomi vychádzali zo zabezpečenej obrany a využívali každú príležitosť na prechod do smrtiacich brejkov. Jalová koncovka hostí kontrastovala s efektivitou domácich, ktorí v krátkom slede gólmi Laitinena a Torvinena ušli súperovi na 3:0. V úplnom závere prvého dejstva síce Slováci pridusili domácu obranu, no gól im nebolo súdené streliť. V ofenzívnom trende pokračovali Bačovi zverenci aj po výmene strán, ale opäť si nedali pozor na brejk a Salmi poslal loptu do prázdnej bránky - 4:0. Na hrozivých 5:0 zvýšil Autio. Ako inak, opäť po brejku, ktoré Slováci v tomto stretnutí vôbec nevedeli ubrániť. Za výrazne nepriaznivého stavu sa hostia pustili do power play, ale po zbytočnej strate lopty im ďalší úder zasadil Laitinen strelou cez celé ihrisko do opustenej svätyne. Aspoň skorigovať sa podarilo Brunovskému, ktorý v 39. minúte z priameho kopu prestrelil múr - 6:1. Slovákov zápas vôbec nezastihol v optimálnej forme a šancu rehabilitovať sa za debakel budú mať v utorok v Tampere.

      Richard Bačo, tréner SR: "Celé mužstvo v tomto zápase totálne vybuchlo. Pre mňa je výkon všetkých hráčov obrovským sklamaním. Pripravovali sme ich totiž na systém hry fínskeho mužstva, ale napriek tomu sme dostávali góly po avizovanej hre na brejky ako na bežiacom páse. To, čo sme my nepremenili, tak z tých istých šancí nám súper ľahko dával góly. Pokúsime sa nájsť príčiny tejto zdrvujúcej prehry a zajtra sa určite chceme predviesť v inom svetle."