Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Polovicu náročnej úlohy basketbalistky Good Angels Košice zvládli
Zdielať na

Polovicu náročnej úlohy basketbalistky Good Angels Košice zvládli

KOŠICE / Polovicu náročnej úlohy basketbalistky Good Angels Košice zvládli. V prvom štvrťfinálovom zápase Európskeho pohára FIBA na vlastnej palubovke maďarský tím Cegléd zdolali 79:64.

Basketbalistky Good Angels si v domácom prostredí chceli pred odvetou vytvoriť dobrú východiskovú pozíciu, no nemali to vôbec ľahké. Hráčky Cegledu, ktoré prišli do Košíc povzbudiť tri plné autobusy fanúšikov ich totiž dlho trápili. V závere prvého polčasu Maďarky využili slabšiu chvíľku domácich a vyhrávali 35:27. Košičanky ale po prestávke zabojovali a trvalo im iba päť minút, kým manko zmazali. Po povinnom striedaní 115-kilovej pivotky Maksimovičovej, ktorá nazbierala päť osobných chýb sa hráčky Cegledu herne aj psychicky rozsypali.

A zverenkyne trénera Petra Jankoviča to 12 bodovou šnúrou potrestali. Košičanky zvíťazili 79:64. Odveta štvrťfinále FIBA cupu sa hrá v Cegléde budúci štvrtok a Košičanky do nej pôjdu zo sľubným 15 bodovým náskokom. "Hrali výborne, padali im koše a my sme sa z toho nevedeli spamätať. Strácali sme veľa lôpt, ale druhý polčas bol náš a ja som rada, že sme to doma zvládli," mala Zuzana Žirková po zápase dôvod na radosť.

Súvisiace články