Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Good Angels očakávajú v Aténach náročný zápas
Zdielať na

Good Angels očakávajú v Aténach náročný zápas

Zdroj: tasr

KOŠICE / Druhý z trojzápasovej série duelov na palubovkách súperov v D-skupine Európskeho pohára FIBA 2016/2017 čaká v stredu v Aténach na basketbalistky slovenského majstra

Good Angels Košice sa tam od 17.00 h SEČ pod košmi Olympiakosu Pireus pokúsia pridať do tabuľky druhé víťazstvo. Do dejiska vyrážajú v pondelok večer z Budapešti cez Mníchov.

"Čaká na nás ďalší náročný zápas. Olympiakos hrá kolektívnejšie ako Yakin Dogu, má celkom dobre poskladané družstvo, sú v ňom veľmi skúsené aj mladé hráčky. Musíme sa dobre pripraviť," skonštatoval tréner košického tímu Peter Jankovič. Good Angels minulý týždeň prehrali v Turecku na ihrisku klubu Yakin Dogu Üniversitesi o 24 bodov (46:70), tento ich najvážnejší konkurent v skupine uspel aj na úvod v Grécku 55:53. Olympiakos pred týždňom zvíťazil v Miškovci tesne 61:60. "Dúfali sme, že Maďarky by nám teoreticky mohli pomôcť a zdolať nášho najbližšieho súpera, ale nestalo sa tak. V Miškovci zvíťazil šťastnejší tím, nie lepší, ale aj taký je šport," poznamenal Jankovič. Olympiakos má v kádri skúsené grécke trio Evanthia Maltsiová, Styliani Kaltsidouová a Zoi Dimitrakouová, je v ňom dokonca bývalá hráčka Košíc Lynetta Kizerová, Američanka s bosnianskym pasom, ďalej jej krajanka Lykendra Johnsonová či niekdajšia česká rozohrávačka Piešťan Kateřina Bartoňová.

Z každej základnej skupiny postúpia do osemfinále po dve najúspešnejšie družstvá. "Bolo by ideálne, keby sa nám podarilo zvíťaziť teraz v Aténach a následne aj v Miškovci. Na postup bude treba zvládnuť domáce zápasy a priniesť aspoň jedno víťazstvo zvonku," prognózuje kouč Good Angels.

Súvisiace články