Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Spomienka na telesnú výchovu. Takto hádže trestné hody Onuaku
Zdielať na

Spomienka na telesnú výchovu. Takto hádže trestné hody Onuaku

HOUSTON / Chinanu Onuaku. Toto meno si dobre zapamätajte. Iba dvadsaťročný center naskočil túto sezónu do NBA a už sa preslávil svojským hádzaním trestných hodov.

A treba konštatovať, že sa mu darí. Svojimi šiestimi bodmi prispel k víťazstvu Houstonu nad Phoenixom 131:115. Bez LeBrona Jamesa nie je basketbalový Cleveland Clevelandom, obhajcovia titulu v NBA prehrali aj tretí zápas sezóny, v ktorom jeho líder chýbal v zostave. Po víťazstve vo vianočnom domácom stretnutí s Golden State dostal krídelník voľno a oddýchnutý Detroit využil ponúknutú šancu na pretrhnutie päťzápasovej šnúry bez víťazstva - 106:90. "Takáto séria donúti každého bojovať ako o život. Víťazstvo môže mnohé zmeniť. Dúfam, že nás posunie dopredu a že na ňom budeme stavať," povedal s 21 bodmi najlepší strelec Pistons Tobias Harris. Cavaliers pre zmenu prehrali po piatich víťazstvách za sebou, v pondelňajšom stretnutí navyše ani raz neviedli.

Na Druhý sviatok vianočný prehrali doma iba dva tímy a jedným z nich je trápiaci sa Portland. Toronto si na jeho úkor utvorilo klubový rekord: na palubovkách súperov zvíťazilo siedmy raz bez prerušenia. Trail Blazers po výsledku 91:95 ťahajú už šesťzápasovú šnúru prehier. V pondelok im chýbal rozohrávač Damian Lillard, ktorý pauzoval pre zranenie členka. Raptors v tejto sezóne nadeľujú súperom v priemere 112 bodov na zápas, ale v Portlande narazili na kvalitnú obranu. "Ich defenzívny vzorec bol dnes neuveriteľný. Vysokí hráči sa výborne pohybovali, stratil som pár lôpt, keď som sa ich snažil obísť," zložil poklonu zdolaným domácim rozohrávač Raptors Kyle Lowry.

Los Angeles Clippers nastúpili doma bez trojice opôr Blake Griffin (operácia kolena), Chris Paul a J.J. Redick (obaja zadný stehenný sval), zmazali 17-bodový náskok Denveru a v záverečnej štvrtine viedli o 7 bodov, a predsa podľahli 102:106. Hrobárom ich nádejí na víťazstvo bol Nikola Jokič, autor 24 bodov, 10 doskokov, 4 asistencií a 3 získaných lôpt. Kľúčom k úspechu hostí bola trojka srbského krídelníka 2:36 min pred koncom na 98:9.

Súvisiace články