Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Florbalisti tesne podľahli Nórom. Nepostúpili do štvrťfinále
Zdielať na

Florbalisti tesne podľahli Nórom. Nepostúpili do štvrťfinále

RIGA / Slovenskí florbaloví reprezentanti nepostúpili do štvrťfinále MS 2016 v lotyšskej Rige (3. - 11. decembra).

Slováci v popoludňajšom zápase stredajšieho play-off o štvrťfinále prehrali tesne 3:4 s favorizovanými Nórmi a budú hrať v skupine o 9. - 12. miesto. Slovenskí florbalisti sú na svetovom šampionáte tretíkrát, MS sa konajú v dvojročnom intervale od roku 1996. Vo Švédsku 2014 obsadili Slováci 10. pozíciu, vo Švajčiarsku 2012 ôsmu priečku.


Slovenský tím nastúpil s viacerými zmenami - kapitán Lukáš Řezanina sa presunul z útoku do prvej obrannej dvojice - a zverenci českého trénera Petra Koutného dlho odolávali favorizovanému mužstvu. Po II. tretine bol stav nerozhodný 3:3. Nóri trikrát viedli, ale Slováci vždy rýchlo zmazali jednogólové manko - najskôr po 29 sekundách, potom po dvoch minútach a 28 sekundách a do tretice už po 12 sekundách. V 4. min otvoril skóre Fredrik Hoff Eriksen, vzápätí odpovedal Martin Sikorjak. O polhodinu neskôr potešil nórskych priaznivcov Markus Lindgjerdet, v 37. min vyrovnal Martin Grlický. V poslednej minúte prostrednej časti zužitkoval presilovku Daniel Gidske, no na druhej strane výbornú prihrávku Řezaninu premenil na ďalší gól SR Martin Kubovič - 3:3. Nóri boli aktívnejší aj v tretej dvadsaťminútovke a odmenou bol pre nich víťazný gól Thomasa Straeta. Slováci sa už na štvrtú gólovú odpoveď nezmohli, aj keď boli blízko - 25 sekúnd pred koncom žŕdka zastavila pokus Kuboviča.

Slováci vo štvrtok o 9.00 h SEČ nastúpia proti Američanom v rámci skupiny o 9. - 12. miesto. Víťaz tohto duelu bude hrať o konečnú 9. priečku, zdolaný o 11. pozíciu.

MS florbalistov 2016 - Riga (Lot.):

PLAY-OFF O ŠTVRŤFINÁLE
Nórsko - Slovensko 4:3 (1:1, 2:2, 1:0) - do štvrťfinále postúpilo Nórsko, Slovensko bude hrať o 9. - 12. miesto
Góly: 4. Hoff Eriksen (H. Fredriksen), 34. Lindgjerdet (Kvisvik), 40. Gidske (Lindgjerdet), 47. Straete (Gidske) - 4. Sikorjak (Szabo), 37. Grlický (Čonka-Skyba), 40. Kubovič (Řezanina)
Vylúčení: 1:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Larinovs a Gross (obaja Lot.), 608 divákov
Zostava SR: Mazák (Turek) - Řezanina, Komačka, Szabo, Sikorjak, Koščo, Ľ. Šefčík, Kročko, Bulko - Gál, Matejka, Kubovič - Nehila, Joščák, Dudovič - Čonka-Skyba, Grlický, Ujhelyi - Heleš

Súvisiace články