Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prvá prehra na MS. Florbalistov vrátili na zem Dáni
Zdielať na

Prvá prehra na MS. Florbalistov vrátili na zem Dáni

RIGA / Slovenskí florbaloví reprezentanti postúpili z druhého miesta základnej C-skupiny do play-off o štvrťfinále MS 2016 v lotyšskej Rige (3. - 11. decembra).

Slováci po víťazstvách nad Poliakmi (6:4) a Austrálčanmi (12:2) v utorok podľahli Dánom 2:5. Zverenci českého trénera Petra Koutného vybojovali celkovo štyri body a skóre 20:11, do vyraďovacej časti prenikli aj stopercentní Dáni so šiestimi bodmi.

Dáni vstúpili do zápasu aktívnejšie, ale Slováci postupne prevzali iniciatívu, pomohla im aj presilovka a dvakrát ich zastavila až bránková konštrukcia. Dánom vyšiel úvod aj záver druhej tretiny. V 21. min po zaváhaní defenzívy SR otvoril skóre Stefan Hedorf a Slováci prvýkrát na šampionáte prehrávali. V 37. min v presilovke zvýšil na 2:0 Mikkel Skov Nielsen. Hráči s dvojkrížom na hrudi naďalej neboli efektívni v zakončení a Dáni po protiútokoch trestali - najskôr skóroval Lukas Eldholm a vzápätí dvakrát aj Hedorf, ktorý zavŕšil svoj hetrik. Tréner SR sa päť minút pred koncom odhodlal k hre bez brankára a jeho tím sa dočkal čestného gólu, v 57. min ho strelil kapitán Lukáš Řezanina. V závere hrali šiesti Slováci proti trom Dánom a osem sekúnd pred koncom ešte skorigoval výsledok Michal Dudovič - 2:5.

Slovenskí florbalisti si v stredajšom play-off o štvrťfinále zmerajú sily s tretím tímom B-skupiny, teda s Nórmi alebo domácimi Lotyšmi. Proti Nórom by hrali o 15.00 h SEČ, proti Lotyšom o 18.30. Definitívu dá výsledok utorkového večerného vzájomného zápasu týchto protivníkov (hrá sa o 18.30). Po dva najlepšie tímy z výkonnostne vyššej A aj B-skupiny preniknú priamo do štvrťfinále, na zostávajúce mužstvá "áčka" a "béčka" čakajú súboje play-off s najlepšími dvoma z kvalitatívne nižšej C aj D-skupiny.

MS florbalistov 2016 - Riga (Lot.) - C-skupina:

Slovensko - Dánsko 2:5 (0:0, 0:2, 2:3)
Góly: 57. Řezanina, 60. Dudovič (Řezanina) - 21. Hedorf (Glad Pedersen), 37. Skov Nielsen (Overgaard), 47. Eldholm (Dahl Jensen), 49. Hedorf (Kristensen), 52. Hedorf (Glad Pedersen)
Vylúčení: 1:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: T. Andersson a Wissman (obaja Švéd.), 457 divákov

Zostava SR: Turek (Mazák) - Szabo, Komačka, Koščo, Ľ. Šefčík, Kročko, Sikorjak, Bulko - Heleš, Matejka, Kubovič - Čonka-Skyba, Grlický, Ujhelyi - Gál, Řezanina, Dudovič - Nehila, Joščák

Súvisiace články