Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Jendrichovský abdikoval, prijal Kováčikovo ospravedlnenie
Zdielať na

Jendrichovský abdikoval, prijal Kováčikovo ospravedlnenie

KOŠICE / Daniel Jendrichovský pogratuloval Slovenskej basketbalovej asociácii (SBA), trénerovi, hráčkam a vlastne aj sebe k postupu na majstrovstvá Európy do Česka 2017 a abdikoval z postu generálneho manažéra reprezentácie žien Slovenska.

"Od konca februára, odkedy Maroš Kováčik odišiel z Good Angels, nie som členom realizačného tímu. Teraz sa nebavíme o tom, čo je na papieri. Ja totiž nerobím reprezentáciu pre peniaze, imaginárnu slávu, funkciu, že silou-mocou chcem niekde byť, ale preto, že tento šport milujem a chcem byť súčasťou družstva. Užil som si toho s reprezentáciou za posledných päť rokov veľa, veľa pekného a nemusím určite nikomu dokazovať, čo som pre ňu, najmä v časoch, keď celej SBA tieklo do topánok, urobil. Vždy aj v budúcnosti budem chcieť byť s tímom a prežívať s ním všetko dobré aj zlé a prispieť k víťazstvu nielen tým, že budem sedieť niekde v hľadisku v lóži a tlieskať. Tým, že na konci februára odznelo, že tréner si nevie predstaviť ďalšiu spoluprácu so mnou, z dôvodov, ktoré podľa mňa dodnes neboli veľmi vysvetlené, sa pre mňa reprezentačná kariéra skončila. Myslím si, že mi veľmi ublížil. Keďže de facto už deväť mesiacov nie som generálny manažér, dnes to učiním aj de iure. Abdikujem na funkciu generálneho manažéra, vzdávam sa akéhokoľvek pôsobenia pri reprezentácii žien Slovenska," skonštatoval na utorňajšej tlačovej besede dlhoročný generálny manažér košického klubu Good Angels a pokračoval: "Prečo tak činím až teraz? Prezident SBA Pavel Bagin a členovia výkonného výboru ma poprosili, aby pre dobro slovenského basketbalu som neeskaloval žiadne osobné problémy, ktoré nesúvisia s reprezentáciou počas kvalifikácie, ktorú sme potrebovali úspešne dokončiť."

Ešte v stredu 23. novembra, okamžite po prehre v poslednom kvalifikačnom zápase s Maďarkami, ktorá však nezahatala Slovenkám cestu na šampionáte, sa tréner Maroš Kováčik na tlačovej besede verejne ospravedlnil klubu aj Jendrichovskému. Štyridsaťštyriročný staroľubovniansky rodák to kvituje. "Verejné ospravedlnenie je veľká vec, pretože málo ľudí to dokáže urobiť. Ja ho prijímam a pre Maroša mám odkaz: 'Je veľmi ťažké a vzácne priznať si zlyhanie a iba veľkí ľudia sa vedia aj ospravedlniť, nieto ešte verejne. To, že si urobil prvý a verím aj úprimný krok k náprave, je veľmi dobrá cesta, ale čaká ťa ešte veľmi ťažká úloha presvedčiť všetkých tých ľudí, ktorým tvoje rozhodnutia a vyjadrenia ublížili, že to myslíš úprimne a budeš opäť tým skromným, pracovitým Marošom, ktorý urobil aj v našom klube veľmi dobrú prácu," zakončil svoj prejav Daniel Jendrichovský.

Súvisiace články