Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Ako mačka s myšou. Kyjovský strelil nováčikovi päť gólov
Zdielať na

Ako mačka s myšou. Kyjovský strelil nováčikovi päť gólov

BRATISLAVA / Futsalisti desaťnásobného majstra Slovenska - Slov-Maticu FOFO Bratislava sú na čele extraligového pelotónu o skóre pred mestským rivalom.

Práve bratislavská Pinerola zverencom Martina Rejžeka uchmatla po šestročnej nadvláde titul, keď o osude a postupe do Ligy Majstrov rozhodoval až piaty duel v Mladosti. Rovnako oba tímy zdolávajú s ľahkosťou súperov aj v aktuálnej sezóne, po troch kolách majú plný počet bodov, zaujímavá bude preto spoločná konfrontácia ešte tento rok v novembri.

Oranjes si v prvom kole poradili s Levicami 6:2, z Nových Zámkov doniesli rovnako povinné tri body po hladkom víťazstve 9:0. Na zápas tretieho kola pricestoval do hlavného mesta futsalu ambiciózny nováčik z B.Bystrice. Ten dostal šancu zahrať si extraligu po neprihlásení sa do súťaže Prešovom. Favorit bol jasný, MIBA dokázala držať krok s domácimi iba prvý polčas, v ktorom dokonca po hrubých chybách v obrane viedla 2:1. Vicemajster ešte do polčasu otočil vývoj stretnutia na 5:3, po obrátke už bolo na palubovke ale iba jedno mužstvo. Konečný výsledok 13:4 hovorí jasnou rečou!

Strelecké futsalky si obul Matúš Kyjovský. Prvýkrát sa zapísal do streleckej listiny v 14.minúte, po prihrávke priamo z rohu od hrajúceho trénera Martina Rejžeka, vyrovnával na 2:2. Druhý gól mu vypracoval Peter Kozár - 4:2. Tretím v polovici druhého polčasu zvyšoval už na 8:3, loptu si predtým narazil o ľavú žŕdku bránky gólmana Krejčího. Posledné dva presné zásahy zaznamenal v samom závere stretnutia, strelil ich v rozmedzí 21 sekúnd v záverečnej minúte duelu.

Súvisiace články