Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Basketbalisti zabojujú v Prievidzi o Slovenský pohár. Všetky zápasy na HUSTE.tv
Zdielať na

Basketbalisti zabojujú v Prievidzi o Slovenský pohár. Všetky zápasy na HUSTE.tv

PRIEVIDZA / Slovami organizátorov "najbasketbalovejšie mesto" v krajine aj finančná odmena víťaznému kolektívu - to sú faktory, ktoré majú pomôcť prinavrátiť lesk druhej najvýznamnejšej súťaži mužov pod košmi na Slovensku. Final Eight Budiš Slovenského pohára 2016 sa 5. - 7. februára uskutoční v Prievidzi. Všetky zápasy sledujte na HUSTE.tv.

"Veľmi citlivo sme vyberali miesto podujatia. Rozhodli organizačné schopnosti a fanúšikovské zázemie na Hornej Nitre. Verím, že Slovenský pohár prinesie vyššiu kvalitu než v minulosti," uviedol na stredajšej tlačovej besede za vyhlasovateľa súťaže prezident Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) Pavel Bagin. 

Sleduj všetky zápasy zadarmo na HUSTE.tv!

Na turnaji sa predstaví osem družstiev - sedem najlepších účastníkov najvyššej súťaže Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy po polovici jej základnej časti a prvoligový Lučenec ako víťaz kvalifikácie. Obhajca titulu v SP Inter Bratislava nastúpi v piatkovom štvrťfinále proti Karlovke, úradujúci ligový šampión z Komárna si zmeria sily so Svitom, nováčik z Košíc vyzve Levice a domáci BC sa stretne so spomenutým Lučencom. O deň neskôr sú na programe obe semifinálové stretnutia. Meno držiteľa Slovenského pohára 2016 bude známe v nedeľu 7. februára 2016. 

"Chceme dokázať, že podujatie si zaslúži svoju vážnosť. Veríme, že pripravíme špičkové basketbalové podujatie na Slovensku. Po dohode s generálnym partnerom bude víťaz okrem trofeje a práva účasti v pohárovej Európe odmenený finančnou odmenou dvetisíc eur," informoval manažér Martin Boško z usporiadateľského klubu BC Prievidza. 

Vstupenky na SP stále sú v predaji aj prostredníctvom webu predpredaj.sk z pohodlia domova. Cena jednodňového lístka je 4 eurá, trojdňová permanentka na celý turnaj stojí 10 eur. Na prvý duel Interu proti Karlovke (v piatok od 11.00 h) pozvali aj žiakov z prievidzských škôl. "Celosezónna permanentka, ktorú majú fanúšikovia nášho klubu, im platí aj na všetky tri dni Slovenského pohára. Je aj v našom záujme, aby prišlo čo najviac ľudí a užili kvalitný basketbal," doplnil Martin Boško.

Program Final Eight Budiš Slovenského pohára 2016 v basketbale mužov (Prievidza):  Sleduj LIVE na HUSTE.tv

Piatok 5. februára: 
štvrťfinále 
BK Inter Bratislava - VŠEMvs Karlovka Bratislava (11.00) 
MBK Rieker Com Therm Komárno - Iskra Svit (13.30) 
KB Košice - Eucos Levickí Patrioti (16.00) 
BC Prievidza - MBK Lučenec (18.30) 

Sobota 6. februára: 
semifinále 
BK Inter Bratislava/VŠEMvs Karlovka Bratislava - MBK Rieker Com Therm Komárno/Iskra Svit (15.00) 
KB Košice/Eucos Levickí Patrioti - BC Prievidza/MBK Lučenec (18.00) 

Nedeľa 7. februára 
finále (18.00)

Súvisiace články