Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Ďalšia gólová haluz v podaní Falcaa! Pätičková óda na futsalovú radosť!
Zdielať na

Ďalšia gólová haluz v podaní Falcaa! Pätičková óda na futsalovú radosť!

UBERABA / To snáď ani nie je možné! Ten chlap hádam ani vôbec nestarne! V júni oslávil Alessandro Rosa Vieira - celému svetu však známy ako Falcao - 38. narodeniny. Napriek tomu je stále kapitánom a lídrom brazílskej futsalovej reprezentácie.

Kanárici momentálne účinkujú na turnaji, ktorý v Brazílii organizujú každoročne od roku 2005. No keďže v roku 2012 sa neuskutočnil, teraz je v plnom prúde jubilejný 10. ročník podujatia s názvom Grand Prix de Futsal. Z predošlých deviatich ročníkov triumfovali Brazílčania až 8-krát, iba raz im prvenstvo uchmatli Španieli - a to v roku 2010.

Futsalový guru!

Vo svojom prvom zápase narazili Brazílčania v skupine A na Zambiu. Futsalisti z krajiny samby a kávy sú vo svetovom renkingu druhí za Španielskom, africký celok veru v prvej stovke nenájdete (na porovnanie: Slovensko je 25-te). No a podľa toho aj zápas na palubovke v brazílskom meste Uberaba vyzeral. Veľký favorit zvíťazil jasne 11:2, no z priehrštia gólov jednoznačne najviac zaujal ten, ktorým Falcao zvyšoval na 7:1. Muž, ktorý roky rokúce rozdáva svojimi famóznymi kúskami fanúšikom radosť, pridal do svojej zbierky nádherných presných zásahov ďalší. Na šestke súpera si "vyčíhal" dlhú loptu z vlastnej polovice a otočený chrbtom k bráne ju s neskutočným citom pätičkou poslal ponad vybiehajúceho brankára! Naozaj fantázia!

futsal_radosť Falcao_Brazília

olaserragaucha.com.br

Súvisiace články