Zatiahnuté
17°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Levická oslava futsalu. Zlyhalo vedenie, nie domáci spoluorganizátor
Zdielať na

Levická oslava futsalu. Zlyhalo vedenie, nie domáci spoluorganizátor

Zdroj: Ladislav Kuštek

LEVICE / Dve víťazstvá, žičlivá atmosféra, plné tribúny a skvele odvedená práca domácich usporiadateľov. Aj tak by sa dal charakterizovať futsalový dvojzápas futsalovej reprezentácie Slovenska v Leviciach, bohužiaľ v tieni škandálu s ubytovaním.

Titulky portálov plnili posledné dni informácie o nezvládnutej organizácii, keď oba reprezentačné výbery ubytovalo vedenie Slovenského futsalu v nevyhovujúcich až škandalóznych podmienkach.

Ako boli ubytovaní futsalisti Slovenska a Slovinska? Netrvalo dlho a na vzniknutú situáciu zareagovali aj domáci usporiadatelia, na ktorých vrhá zlý tieň organizačné zlyhanie vedenia futsalu.

Kto nesie zodpovednosť za medzinárodnú blamáž?

"Vedenie Futsal teamu Levice sa podujalo zorganizovať obe prípravné stretnutia napriek tomu, že klub pracuje v skromných podmienkach a na amatérskej úrovni. Manažment klubu, extraligoví hráči a mnoho dobrovoľníkov vynaložilo všetko svoje úsilie a svoj voľný čas na to, aby akcia mala hladký priebeh. Napriek našej obrovskej snahe nás nesmierne mrzí medializovaná kauza, ktorá sa pre nás nečíta ľahko, dáva zabudnúť na všetku našu prácu a čas strávený nad prípravou a samotnou organizáciou spomínanej akcie. Čo je však najhoršie, medializácia tejto kauzy vrhá zlý tieň na meno nášho klubu ako aj na mesto Levice. Z našej strany boli vedeniu Slovenského futsalu poskytnuté všetky dostupné možnosti v meste Levice a klub Futsal team Levice nenesie zodpovednosť za rozhodnutia pri ich výbere!."

Kto zápasy v Leviciach navštívil, musel mať dobrý dojem. Víťazstvá v búrlivej a žičlivej atmosfére videlo viac ako dvetisíc divákov, porovnateľnú kulisu má na slovenskej futsalovej mape azda iba Prešov. Podľa vyjadrenia výpravy Slovinska všetko dopadlo organizačne na jednotku, okrem spomenutého problému s ubytovaním. 

Domáci v ďalšej reakcii napísali: "Neustále, aj dva dni po zápase dostávame e-maily, poďakovania a pochvaly za fantastickú pohostinnosť. Veľmi nás to teší a dúfame, že incident s ubytovaním bude rozumne rozanalyzovaný a bude pre všetkých ponaučením. V každom prípade my ako usporiadateľ máme dobrý pocit a spolu s 1200 divákmi sa tešíme na ďalšie poverenie na organizovanie podobnej akcie."

Odkaz vedeniu Slovenského futsalu

Že nenesú žiadnu vinu na medializovanej kauze ubytovania, dali jasne najavo. "Apropo, v Leviciach máme aj dobré a kvalitné hotely, na periférii dokonca aj 5 hviezdičkové hotely s wellnesom, len treba spoločne  hľadať financie. Zároveň by som poprosil samotných aktérov podujatia a manažéra slovenského reprezentačného tímu o zhodnotenie reprezentačného zrazu v Leviciach z pohľadu, ktorým sa prináleží hodnotiť klub Futsal team Levice ako usporiadateľa akcie."

Každá minca má dve strany

Na situáciu zareagoval aj prezident Slovenského futsalu Dušan Dobšovič. Ten nevylúčil, že situácia v hoteli vyzerala presne tak, ako ju popisovalo video. Vinní vraj ale boli hráči, ktorí svojou neskorou reakciou a neochotou sťahovať sa v priebehu zrazu spôsobili problémy. "Ústretovosť nás všetkých zneužili do vykonštruovania informácie." Zabudol však spomenúť, že Slovákov chceli ubytovať do izieb Slovincov, ktorí z "hotela" znechutene utiekli do adekvátneho ubytovania a rovnako tak fakt, že finančný rozdiel si museli doplatiť z vlastných zdrojov! Jediným rozdielom v ubytovaní výprav pritom bola podľa nášho zdroja z hotela tehlová priečka medzi kúpelňou a wc.

Nie je tajomstvom, že futsalu chýbajú peniaze, topí sa v dlhoch. Ale sám prezident SF nie jedenkrát vyhlásil: "Futsal sa dá na úrovni robiť aj v skromných podmienkach!" Dokážte to a zároveň nedehonestujte prácu klubov. On sám so svojimi terajšími spolupracovníkmi pritom sedel celý čas vo výkonnom výbore počas obdobia, kedy prišlo k zadĺženiu celej organizácie.

Súvisiace články