Zatiahnuté
26°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Jeden škandál strieda druhý! Zaslúžia si toto reprezentanti?
Zdielať na

Jeden škandál strieda druhý! Zaslúžia si toto reprezentanti?

LEVICE / Slovenskí reprezentanti vo futsale zvíťazili v Leviciach v oboch medzištátnych prípravných stretnutiach nad Slovincami. V pondelok 3:1, v utorok 5:2.

V pamäti futsalových fanúšikov i športovej verejnosti stále ešte doznieva kauza, keď sa nedávno najlepší futsaloví hráči krajiny vzdali reprezentovania Slovenska. Po stretnutí s predstaviteľmi vedenia, ktoré im dalo určité záruky, si najcennejší dres obliekli opäť.

Jasnejšie bude o dva týždne

V polovičke decembra vyprší hraničná lehota, ktorú stanovilo vedenie zväzu po dohode s reprezentantmi, pre vyplatenie aspoň časti ich finančných nárokov, keďže futsalová elita Slovenska od januára stále nevidela zo svojich sľúbených diét ani jediné euro a ich pohľadávky stále narastajú. V rovnakej situácii je aj väčšia časť realizačného tímu. Koľko dlhuje zväz reprezentačnému trénerovi vie asi iba on sám a vedenie futsalu, podľa našich informácií je to niekoľko tisíc eur! VV SFZ ešte začiatkom novembra na svojom výjazdovom rokovaní v obci Vrakúň schválil návrh zmluvy pre reprezentačného trénera, podpis zmluvy podmienil vysporiadaním vzťahov s hráčmi v reprezentácii a to tak, aby hráči, ktorí sa vzdali reprezentovania, opätovne súhlasili s reprezentovaním. K podpisu zmluvy medzi prezidentom SFZ a reprezentačným trénerom SF doposiaľ z nejasných príčin stále nedošlo...

Prekvapenie na reprezentačnom zraze

Po skvele zvládnutej akcii v Humennom pricestoval na Slovensko kvalitný výber a účastník posledných ME zo Slovinska. Po dlhej a náročnej ceste ich čakalo "príjemné" prekvapenie v podobe ubytovania v štýle rumunskej robotníckej ubytovne z päťdesiatych rokov! Nemožno sa ani čudovať, že v pripravenom luxuse vydržali necelých dvadsaťštyri hodín a presťahovali sa. Naopak slovenskí reprezentanti si za posledné mesiace zvykli už na všetko a ubytovanie si jednohlasne pochvaľujú. Až komicky vyznievajú slová prezidenta zväzu Dušana Dobšoviča, ktorý po zvolení do funcie na konferencii v Poprade médiám avizoval: "Šiel som do toho s tým, aby som dokázal, že slovenský futsal môžeme niekam posunúť. Od mája som začal pracovať na tom, aby sme mohli povedať, že slovenský futsal je tam, kde má byť."

V kódexe novinára, ktorý u nás ctíme a dodržiavame, sa píše, že treba dať priestor na vyjadrenie obom stranám. Aj keď sme o to druhú stranu požiadali, do uzávierky tejto reportáže sme sa odpovede nedočkali. Nič zvláštne, problém s komunikáciou s vedením zväzu sme nezaznamenali prvýkrát. Opäť pripomíname úryvok z obsiahleho štatútu reprezentanta, kde sa píše: Slovenský futsal má za povinnosť vytvárať reprezentantom vhodné podmienky pre dosahovanie cieľov reprezentácie, uhradiť odmeny a finančné nároky reprezentanta... Keďže zástupcovia A tímu mali vo viacerých bodoch k nemu výhrady, nepodpísali ho.

Nezaslúžia si hráči, ktorí reprezentujú svoju krajinu s dvojkrížom na srdci, podotýkame stále zadarmo, viac? Kauzu budeme aj naďalej sledovať, veríme, že už o necelé dva týždne sa dočkáme konečne aj príjemného, optimistického a pozitívneho prekvapenia!

So slovenským športom to nie je žiadna veľká sláva! Na "rustikálne" Pasienky upozornila aj švajčiarska klubová televízia Young Boys Bern

Súvisiace články