Jasno
14°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Slov-Maticu postup do elitného kola neušiel aj napriek prehre s domácimi
Zdielať na

Slov-Maticu postup do elitného kola neušiel aj napriek prehre s domácimi

BERETTÝÓUJFALU / Úradujúci slovenský šampión Slov-matic FOFO Bratislava postúpil do elitného kola UEFA Futsal Cupu 2014/2015.

V záverečnom vystúpení na turnaji 6. skupiny hlavného kola v maďarskom Berettyóújfalu síce prehral s domácim MVFC Berettyóújfalu 1:5, ďalej ale ide z druhej priečky. Prvý polčas oranjes vôbec nezvládli, domáci ich prakticky do ničoho nepustili a v priebehu minúty dvakrát skórovali, druhý gól strelili z prísne nariadenej šestky. Po obrátke sa obraz hry zmenil, slovenský majster zatlačil domácich do obrany a dokázal Rafajom streliť kontaktný gól. O dve minúty však prišla gólová odpoveď futsalistov Berettyóújfalu, ktorí v závere stretnutia dvakrát dokázali skórovať aj do prázdnej bránky pri hre Fofákov bez brankára. Zverenci trénera Jána Janíka predtým zdolali APOEL Nikózia 5:1 a Vegakameratene 3:0.

Do ďalšej fázy (pozn. - Elite round) postúpili dva najlepšie tímy z každej zo šiestich skupín hlavného kola. Až v Elite round súťaže, ktorá je obdobou futbalovej Ligy majstrov, sa k tuctu postupujúcich pridá automaticky nasadené kvarteto FC Barcelona (obhajca trofeje), Kairat Almaty, Araz Naxcivan a Sporting Lisabon.

Žreb elitného kola sa uskutoční 16. októbra v Nyone, boje v štyroch skupinách prebehnú 18.- 23. novembra.

Ján Janík (tréner Slov-Maticu): "Záverečný duel na turnaji sme nezvládli, to musím priznať. Už pred zápasom sme vedeli, že postup máme vo vrecku a súper, ktorý potreboval vyhrať, ukázal väčšie srdce. Aj my sme mali pár šancí, ale domáci nás vyškolili v efektivite a zaslúžene triumfovali. Túžili sme urobiť klubový rekord a získať deväť bodov, to sa nám nepodarilo. Postupom sme ale splnili náš cieľ a 16. októbra budeme čakať na žreb elitného kola."

UEFA Futsal Cup 2014/2015 - hlavná fáza - 6. skupina Berettyóújfalu (Maď.):

Slov-matic FOFO Bratislava - MVFC Berettyóújfalu (Maď.) 1:5 (0:2)

Góly: 25. Rafaj - 27., 38. a 40. Rábl, 8. Gál, 9. Trencsényi (z pok. kopu), ŽK: 9. Gašparovič, 16. Rafaj - 24. Dávid, 29. Gál, 38. Lovás, rozhodovali: Diaz (Šp.), Dzejkala (Beilor.), Sliva (Lit.)

Zostava Slov-maticu: Gašparovič - Rafaj, Kozár, Mikita (C), Haľko - Rick, Drahovský, Kyjovský, Brunovský, Rejžek, Bahna, Bartošek, Seidler

FC Apoel Nikózia (Cyp.) - Vegakameratene (Nór.) 3:3 (1:3)

Súvisiace články