Polojasno
26°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Slov-Matic FOFO na prahu postupu. Zdolal aj nórskeho šampióna
Zdielať na

Slov-Matic FOFO na prahu postupu. Zdolal aj nórskeho šampióna

BERETTYÓÚJFALU / Slovenský klub Slov-matic FOFO Bratislava uspel aj vo svojom druhom vystúpení v 6. skupine hlavnej fázy UEFA Futsal Cupu 2014/2015, keď v maďarskom meste Berettyóújfalu v piatok podvečer zdolal nórskeho majstra Vegakameratene 3:0 (2:0).

Je na prahu postupu do ďalšej fázy. Zverenci Jána Janíka si už do polčasu utvorili dvojgólový náskok zásluhou Drahovského a Haľka, po zmene strán pridal poistku Rafaj.

Úradujúci slovenský šampión po sobotňajšom voľnom dni nastúpi v nedeľu 5. októbra o 16.30 h proti domácemu kolektívu MVFC Berettyóújfalu.

Ďalej postúpia po dve najúspešnejšie mužstvá z každej zo šiestich skupín. Do elitného kola priamo nasadili štyri tímy - španielsky FC Barcelona, kazašský Kajrat Almaty, azerbajdžanský Araz Naxcivan a portugalský Sporting Clube de Portugal.

UEFA Futsal Cup 2014/2015 - hlavná fáza - 6. skupina Berettyóújfalu (Maď.):

Vegakameratene (Nór.) - Slov-matic FOFO Bratislava 0:3 (0:2)
Góly: 4. Drahovský, 17. Haľko, 26. Rafaj, ŽK: 31. Haugen - 20. Drahovský, rozhodovali: F. Diaz (Šp.) a Dzeikala (Biel.)

Zostava Slov-maticu: Gašparovič - Rafaj, Kozár, Mikita, Haľko - Rick, Drahovský, Brunovský, Rejžek, Bartošek, Seidler

Ďalší piatkový výsledok:

MVFC Berettyóújfalu (Maď.) - FC Apoel Nikózia (Cyp.) 2:3 (1:1)

Ján Janík, tréner Slov-maticu: "Na nórskeho majstra sme vyrukovali s vysokým pressingom a prvý polčas sme mali pod kontrolou, súpera sme naozaj do ničoho nepustili. Za stavu 2:0 začali hrať power play, ktorú sme však mali dobre prečítanú z ich včerajšieho zápasu proti Berettyóújfalu. Zvýšili sme vedenie na 3:0 a už sme si ho ustrážili. Nóri boli fyzicky zdatní, dobre stavaní, ale našou trpezlivou hrou sme im neumožnili dostať sa do zápasu, držali sme loptu ďaleko od našej brány. Atmosféra v šatni je výborná, máme 6 bodov a sme blízko postupu, pre ktorý sme si sem prišli. Zajtra si oddýchneme a verím, že v nedeľu sa pobijeme o prvenstvo v skupine. Stačiť nám bude aj remíza."

Súvisiace články