Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
NBA: Clippers za dve miliardy do rúk exšéfa Microsoftu
Zdielať na

NBA: Clippers za dve miliardy do rúk exšéfa Microsoftu

LOS ANGELES / Sága okolo predaja basketbalového klubu Los Angeles Clippers zrejme má víťaza - Steva Ballmera, podľa magazínu Forbes 32. najbohatšieho Američana.

Ešte donedávna 58-ročný generálny riaditeľ softvérovej spoločnosti Microsoft údajne ponúkol za basketbalovú organizáciu dve miliardy dolárov, čo je asi desatina z jeho imania. Informovali o tom Los Angeles Times. Ballmer pracoval v Microsofte na spomenutej pozícii od januára 2000 do februára 2014, zostal naďalej v Rade riaditeľov. Rodák z Detroitu podľa všetkého svojou ponukou tromfol mediálneho magnáta Davida Geffena či skupinu investorov z Los Angeles, ktorí zhodne ponúkli za klub o stámilióny dolárov menej.

Clippers menia majiteľa po rasistickej afére spojenej s doživotným zákazom pôsobenia v NBA a pokutou 2,5 milióna dolárov pre doterajšieho vlastníka Donalda Sterlinga. Ten v medializovanom telefonáte s milenkou žiadal, aby nevodila na zápasy "čiernych ľudí". Hodnotu losangeleského klubu vyčíslil Forbes na 575 miliónov dolárov, záujemca oň v súlade s predpokladmi musel zaplatiť približne štvornásobne viac.

Súvisiace články