Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Navarrova tisíca trojka za Barcelonu! Dcérky mu odložili loptu
Zdielať na

Navarrova tisíca trojka za Barcelonu! Dcérky mu odložili loptu

BARCELONA / Stelesnenie basketbalovej Barcelony Juan Carlos Navarro sa dočkal svojej tisícej trojky v drese "blaugranas" v najvyššej španielskej súťaži.

Tridsaťtriročný majster sveta 2006 a dvojnásobný strieborný olympijský medailista pokoril míľnik v nedeľňajšom súboji proti Zaragoze, ktorý domáci vyhrali 73:50. Po jubilejnej trefe aplaudovalo Navarrovi postojačky celé publikum, na palubovku pribehli hráčove dve dcérky, ktoré si okrem bozku od otca odniesli do hľadiska aj loptu. "La Bomba", ako znie Navarrova prezývka, sa nezastavil ani po pokorení tisícky, v stretnutí pridal aj ďalšie dve trojky a aktuálne je na kóte 1002.

"Uplynulo odvtedy veľa času, odohral som veľa zápasov. Strieľanie košov je stále moja pasia. Myslím si, že mi to ide a verím, že pridám ešte veľa ďalších trojok," povedal jeden z najobávanejších strelcov v Európe. Generálni manažéri klubov NBA ho vlani označili za najlepšieho neamerického basketbalistu pôsobiaceho mimo USA. Dres Barcelony si s výnimkou sezóny 2007/2008, keď si odskočil do Memphisu, oblieka od roku 1997.

V histórii španielskej súťaže pokoril magickú hranicu iba Alberto Herreros, ktorý bol úspešný 1233-krát.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita, Juan Carlos Navarro

Súvisiace články