Polojasno
Bratislava
Aurel
25.10.2024
HUSTE.tv: Ružomberok sa chce priblížiť k postupu
Zdielať na

HUSTE.tv: Ružomberok sa chce priblížiť k postupu

Zdroj: Tomas Mlynarik

RUŽOMBEROK / Basketbalistky MBK Ružomberok sa môžu v stredu priblížiť k vytúženému postupu zo základnej G-skupiny Európskeho pohára FIBA 2013/2014. Zápas vysielame na internetovej televízii HUSTE.tv.

Vicemajsterky Slovenska hostia vo svojom treťom stretnutí v tejto súťaži maďarský tím Pinkk Pécsi 424, s ktorým mali už v úvode októbra česť v Stredoeurópskej lige (SEL), kde mu podľahli pod jeho košmi 61:79. Teraz v pohári je situácia v tabuľke "géčka" zamotaná, keďže všetci jej štyria účastníci majú po dvoch kolách zhodnú bilanciu 1 - 1. V každom zápase pôjde o veľa, rozhodovať môže aj skóre. Pinkk po prehre v prvom stretnutí vo francúzskom Tarbes (48:71) si minulý týždeň poradil v domácom prostredí s belgickým klubom Wallonia Basket (69:63).

Zápas môžete sledovať live na HUSTE.tv 

"Najväčšia sila tohto tímu je sústredená pod košom," charakterizoval  stredajšieho súpera tréner Ružomberčaniek Juraj Suja. "Obe pivotky - Srbka Tijana Ajdukovičová a Austrálčanka Louella Tomlinsonová - sú najlepšie strelkyne tohto družstva v Stredoeurópskej lige, obe s vyše desaťbodovým priemerom na zápas. Tento tím je silný v doskakovaní pod vlastným košom a má široký káder. Proti nám bude mať tiež výškovú prevahu," uviedol kouč, ktorý v nedeľu oslávil 33. narodeniny. Jedným z darčekov, ktoré v ten deň dostal od svojich zvereniek, bolo presvedčivé víťazstvo v SEL na palubovke CEKK Cegléd 70:52. Liptáčky nadviazali na uplynulú stredu, keď si doma v rámci EP poradili s Tarbes 78:56. "Už sa týmto zápasom nezapodievame. Musela sa predsa ukázať naša spoločná práca, čo sa aj stalo. Dosiahli sme dôležité víťazstvo, ale musí ich prísť oveľa viac. Stúplo nám sebavedomie, teraz chceme nadviazať na dobrý výkon a pridať ďalší úspech. Musíme hrať rýchlo, veriť si, od začiatku udávať tempo," doplnil Juraj Suja.

Klub spod Čebraťa minulý týždeň ukončil spoluprácu so slovinskou rozohrávačkou Katarinou Rističovou, dlhodobo mimo hry je americká pivotka Nadia Parkerová. "Tento duel musíme 'prežiť' bez spomenutej dvojice. Naše ambície však neklesajú a hľadáme možnosti posilnenia kádra," doplnil generálny manažér klubu Stanislav Onuška.

Ružomberčanky zavŕšia trojzápasovú šnúru domácich zápasov v EP v stredu 27. novembra odvetou s belgickou Walloniou.

G-skupina - streda - program:
MBK Ružomberok (SR) - Pinkk Pécsi 424 (Maď.) /18.00/ - HUSTE.tv
Tarbes Gespe Bigorre (Fr.) - Wallonia Basket (Belg.) /20.00/

Tabuľka G-skupiny:
1. Ružomberok 2 1 1 145:132 3
2. Wallonia 2 1 1 139:136 3
3. Tarbes 2 1 1 127:126 3
4. Pécs 2 1 1 117:134 3

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články