Polojasno
25°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Zahanbujúca prehra Slovákov s Belgičanmi
Zdielať na

Zahanbujúca prehra Slovákov s Belgičanmi

Zdroj: sita - slovenskí volejbalisti majú dôvod na radosť

VIEDEŇ / Slovenskí volejbaloví reprezentanti ukončili svoje účinkovanie na úvodnom turnaji A-skupiny základnej fázy Európskej ligy vo Viedni zahanbujúco hladkou prehrou s reprezentáciou Belgicka 0:3 (-12, -12, -20).

V celom zápase získali chudobných 44 bodov, čo bol vôbec najnižší bodový zisk zdolaného tímu na tomto turnaji. V rakúskej metropole vyhrali jediný zápas, keď v úvodnom vystúpení vo štvrtok zdolali Dánsko 3:0. Po senzačnej piatkovej prehre s domácim Rakúskom 1:3 prišla na záver ďalšia nepríjemná sprcha.

V ďalšom sobotnom zápase na tomto turnaji sa zrodilo prekvapenie na úkor domácej rakúskej reprezentácie, ktorá prehrala s výberom Dánska hladko 0:3. Prvý turnaj základnej fázy tak jednoznačne vyhrali Belgičania, Slovákom patrí v tabuľke 3. miesto. Druhý zo štyroch turnajov A-skupiny sa odohrá v závere budúceho týždňa 20. - 22. júna v dánskom Slagelse.

Slovensko - Belgicko 0:3 (-12, -12, -20)

69 min, rozhodovali: La Micela (Tal.) a Tillmann (Maď.)

Slovensko: Masný, Kohút, Michalovič, Piovarči, Paták, Štefan Chrtiansky ml., libero Ondrušek (Bencz, Zaťko, Kašper, Hriňák)
Belgicko: Verschueren, Van den Dries, Deroo, Coolman, Van de Voorde, Verhanneman, libero Dejonckheere (Heyrman)

Slováci začali veľmi zle. Od prvej lopty dovolili Belgičanom prevziať iniciatívu a súper sa nenechal ponúkať. Čoskoro si vypracoval až päťbodový náskok (9:4) a slovenskí volejbalisti nevedeli nájsť recept na jeho pestrú hru. Zverenci trénera Štefana Chrtianskeho st. znížili na 14:11, ale to bolo z ich strany všetko. Od stavu 16:12 už nebodovali a výsledok prvého setu 21:12 je na hranici nepríjemného debaklu.

Ani druhý set nepriniesol obrat. Réžiu pevne držali vo svojich rukách Belgičania a Slováci sa chvíľami dostávali do roly nepripravených žiačikov. Tentoraz prišla šnúra bodov belgických volejbalistov od stavu 13:12, ktorú sa „chrtianskovcom“ do konca nepodarilo prerušiť a po 18 minútach sa súper tešil z ďalšieho zisku po navlas rovnakom výsledku 21:12.

Slovenskí reprezentanti sa už do konca nespamätali. V treťom dejstve síce na začiatku tesne viedli (3:1 a naposledy 4:3), ale iba v úvode držali krok s rozbehnutým súperom, potom si už opäť Belgičania robili s nimi, čo chceli. V závere síce potrebovali na ukončenie zápasu sedem mečbalov, keď sa Slovákom podarilo zo stavu 20:14 vyrovnať na 20:20, ale dokonať obrat im už nedovolili. Tretí set vyhrali 22:20, celý zápas 3:0 a stali sa zaslúžene víťazmi úvodného turnaja.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články