Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Inter vstal z popola! Rozhodne siedmy zápas v Komárne
Zdielať na

Inter vstal z popola! Rozhodne siedmy zápas v Komárne

Zdroj: sita, Inter-Komárno

BRATISLAVA 29. mája (SITA) - O majstrovi basketbalovej extraligy mužov 2012/2013 rozhodne až siedmy finálový zápas.

BK Inter Incheba Bratislava totiž v stredajšom šiestom stretnutí zdolal na svojej palubovke MBK Rieker Komárno 78:74 a vyrovnal stav dramatickej série na 3:3. Duel sa pre "žlto-čiernych" vyvíjal katastrofálne, v prvom polčase totiž zaostávali až o 23 bodov 17:40. Vstali však z popola, prikladali polienko ku polienku a predviedli elektrizujúci obrat, vďaka čomu natiahli finále na maximálny počet stretnutí.

Súperi si po každom súboji menia výhodu domáceho prostredia, tá posledná bude v rozhodujúcom dueli v sobotu 1. júna (18.00) patriť tímu zo slovensko-maďarského pohraničia. Komárno sa usiluje o svoj prvý titul v histórii klubu, interisti sa v ére republikovej samostatnosti tešili z prvenstva ešte v roku 1996.

Basketbalová extraliga mužov 2012/2013 - finále - šiesty zápas (hrá sa na štyri víťazstvá):

BK Inter Incheba Bratislava - MBK Rieker Komárno 78:74 (13:29, 22:15, 26:14, 17:14)- stav série 3:3
Najviac bodov: Tucker 24, M. Rančík 20, Miloševič 12 - Lowe 17, Thompson 16, Kratochvíl 12
TH: 29/23 - 18/13, fauly: 25 - 24, trojky: 5 - 3, rozhodovali: Brziak, Lukáč a Šarišský, 3200 divákov

Hlasy po zápase:
Aramis Naglič (tréner Interu): "Prvé dve štvrtiny boli zrejme najhoršie, aké sme odohrali v tejto finálovej sérii. Neviem, či to bolo pre tlak, ale stále tvrdím, že ten je súčasť hry. Basketbalista s tým musí vedieť žiť. Keď sme do konca prvého polčasu stiahli rozdiel na deväť bodov, veril som v obrat. Komárno si prehralo tento zápas. Ukázalo sa, že počas celého zápasu - tobôž vo finále - musíte hrať naplno celých štyridsať minút. Psychika hráčov nepustí - ak vediete o 23 bodov, trošku zvoľníte. My sme pri obrate stratili strašne veľa energie, možno nám bude chýbať v siedmom zápase. "
František Rón (tréner Komárna): "Trochu som sa bál toho začiatku, pretože nám vyšiel neskutočne. Hráči Interu nepremieňali ani vyložené pozície, ale už som niečo odtrénoval, takže mi bolo jasné, že takémuto skúsenému družstvu to nepôjde takto zle celý zápas. Súper sa pomaly začal približovať, do konca prvého polčasu stiahol rozdiel na deväť bodov. Do druhej polovice stretnutia nastúpil sebavedomo a ukázala sa skúsenosť niektorých jeho borcov - Miloševiča, Rančíka, Tuckera či Garnetta. Bolo vidieť, že začínajú diktovať tempo."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články