Skoro jasno
20°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Prelomená bariéra. Hráč NBA sa priznal k homosexualite
Zdielať na

Prelomená bariéra. Hráč NBA sa priznal k homosexualite

USA / Obrovský rozruch spôsobilo v Amerike vyhlásenie basketbalového veterána Jasona Collinsa. Ako prvý športovec pôsobiaci v niektorej zo severoamerických profesionálnych súťaží sa priznal k homosexualite.

"Som 34-ročný center z NBA. Som čierny a som gay," - po tomto odvážnom vyhlásení Jasona Collinsa uverejnenom v magazíne Sport Illustrated ho na sociálnych sieťach podporili viacerí bývalí spoluhráči ako Kobe Bryant či Pau Gasol.

Vyslúžil si uznanie a obdiv

"Nie je jednoduché byť prvým športovcom z niektorej  z amerických profesionálnych súťaží,  ktorý prehovoril o homosexualite. Obivujem ho, že prelomil bariéru," povedala hviezda Oklahomy Thunder Kevin Durant. "Žijeme v slobodnej krajine, a ako kresťan viem čo je dobré a čo zlé. Poznám však Jasona a jeho rodinu. Ide o priznanie dobrého človeka, nechce nič viac než my – pracovať a založiť si rodinu a byť prínosom pre spoločnosť," pridal sa tréner tímu Golden State Warriors Mark Jackson.

Podporu skúsenému pivotovi, ktorý obliekal dres tímov NBA Boston Celtics a Washington Wizards, vyjadril aj exprezident Bill Clinton, podľa ktorého je Collinsovo vyhlásenie dôležitým momentom v profesionálnom športe a v histórii komunity lesieb, gayov, bisexuálov.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Jason_Collins_homosexuál_basketbal NBA

isifa.com

Súvisiace články