Oblačno
20°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
EP: Ružomberčanky v ústrety noci za postupom na Sibír
Zdielať na

EP: Ružomberčanky v ústrety noci za postupom na Sibír

Zdroj: TASR

Celonočné cestovateľské dobrodružstvo z utorka na stredu čaká na výpravu slovenského ženského vicemajstra MBK Ružomberok, ktorá naberie kurz Novosibirsk v snahe uspieť v odvetnom osemifinálovom stretnutí Európskeho pohára FIBA 2012/2013 a postúpiť medzi okteto najlepších.

Zverenky Štefana Sviteka v minulotýždňovom prvom zápase podľahli doma sibírskemu súperovi Dinamo-GUVD tesne 57:60, vo vyraďovacej fáze rozhoduje počet víťazstiev, resp. súčet skóre z oboch stretnutí. Odvetný duel je na programe vo štvrtok 13. decembra od 13.00 h SEČ (19.00 miestneho času). Predpovede meteorológov na najbližšie dni hovoria o teplotách pod hranicou -30 stupňov Celzia.

"V utorok podvečer sa autobusom presunieme do Budapešti, odkiaľ pred polnocou odletíme do Moskvy. Po päťhodinovom čakaní sa odtiaľ presunieme do Novosibirska, kde by sme mali byť o pol šiestej podvečer miestneho času. Ešte v ten deň máme na deviatu naplánovaný tréning, ale nevedno, či ho hráčky po únavnej ceste absolvujú. Z Novosibirska máme informácie, že poveternostné podmienky v Rusku sú zlé," uviedol  generálny manažér MBK Ružomberok Stanislav Onuška.

Liptáčky pred odvetou neskladajú zbrane

Veď tesné manko z prvého stretnutia zmaže jedna úspešná strela spoza trojkového oblúka. "Pobijeme sa o postup. Družstvo v minulosti už niekoľkokrát ukázalo, že v dôležitých chvíľach sa vie vytiahnuť k maximálnemu výkonu. Potešiteľný je zdravotný stav americkej pivotky Nadie Parkerovej, ktorá nehrala v prvom súboji. V nedeľu v extraligovom súboji v Spišskej Novej Vsi nastúpila na 10 minút a nastrieľala 10 bodov," komentoval Onuška.

Ružomberčanky to v minulosezónnej edícii EP FIBA dotiahli až do štvrťfinále play-off, kde ich len veľmi tesne vyradil neskorší víťaz tejto súťaže takisto z Ruska Dinamo Kursk - doma mu podľahli 80:81, pod jeho košmi 69:74.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články