Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vojnový veterán v NBA. James (27) oblieka dres Dallasu
Zdielať na

Vojnový veterán v NBA. James (27) oblieka dres Dallasu

Priezvisko James je v basketbalovej NBA pojmom. V tomto prípade však nie je reč o ikonickom LeBronovi, ale o Bernardovi. Nový pivot Dallasu má pestrú minulosť. Je to vojnový veterán!

Šesť rokov v misiách

Bernard James, debutant v NBA, má za sebou šesť rokov v zaoceánskych misiách. Ako seržant armádneho letectva bol v Iraku, Katare aj v Afganistane. Preskákal toho dosť. Pred piatimi rokmi ho nepriateľská mína minula iba tesne. Pri tomto incidente zomrelo šesť ľudí. "Bol som takých 15 metrov od miesta dopadu. Odhodilo ma to o niekoľko metrov. Pár dní som zle počul," hovorí Bernard James.

27-ročný Bernard James práve armáde vďačí za svoj basketbalový začiatok. Na ďalekom východe zaradili 208 centimetrov vysokého vojaka do tímu, ktorý reprezentoval jednotku. V roku 2005 si nie príliš šikovného, ale extrémne bojujúceho pivota, všimli v exhibičnom zápase armádnych jednotiek skauti z niekoľkých amerických univerzít.

Pol milióna dolárov

Trvalo to ešte tri roky, keď prekonal aj vážne zranenie kolena, a začal hrať na vychýrenej škole Florida State. Uplynuli ešte štyri a v drafte si ho z 33-ho miesta vybral tím NBA z Dallasu, ktorý mu za sezónu zaplatí takmer pol milióna dolárov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články