Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Matúš Čonka novou posilou Slavie
Zdielať na

Matúš Čonka novou posilou Slavie

Zdroj: sita, Matúš Čonka

Novou posilou českého futbalového klubu Slavia Praha sa stal slovenský reprezentant do 21 rokov Matúš Čonka. Bývalý hráč MFK Košice podpísal s vedením Slavie trojročnú zmluvu.

"Ide o plánované riešenie na ľavú stranu obrany. Matúš Čonka patril medzi vytypovaných hráčov, mali sme ho v hľadáčiku dlhšiu dobu. Som veľmi rád, že sa nám podaril prestup tohto talentovaného hráča dotiahnuť do úspešného konca," uviedol pre oficiálnu stránku "zošívaných" generálny manažér Slavie Miroslav Platil.

"O hráča sa intenzívne zaujímal francúzsky klub Saint-Etienne, kde bol aj na skúške. Do rokovaní však vstúpila Slavia, ktorá reagovala rýchlejšie a konkrétnejšie. Po vzájomnej dohode s Matúšom a vzhľadom k vývoju jeho futbalovej kariéry sme sa rozhodli pre konkrétnu ponuku Slavie," informoval hráčov agent Marcel Podolák.

Čonka odohral v najvyššej slovenskej súťaži 53 zápasov, ďalších päť v Slovenskom pohári. Jeho tohto sezónna bilancia je 17 duelov a jeden gól. V drese reprezentácie do 21 rokov nastúpil osemkrát, gólovo sa presadil raz.