Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Robben opäť ukázal svoje herecké umenie
Zdielať na

Robben opäť ukázal svoje herecké umenie

Holandský futbalista v službách Bayernu Mníchov Arjen Robben sa ospravedlnil za jeden z jeho povestných pokusov vypýtať si penaltu prifilmovaným pádom, ktorý predviedol v utorkovom zápase osemfinále Nemeckého pohára s Bochumom.

Dokonca označil svoje správanie za hlúpe. V 41. minúte útočník hostí teatrálne spadol v šestnástke VfL po jemnom kontakte s obrancom a následnom urobení ďalšieho kroku. Rozhodca mu na jeho etudu neskočil a vytiahol žltú kartu. "Bolo to hlúpe. Možno to bol zákrok na penaltu, ale mal som spadnúť skôr. Takéto veci by som nemal robiť, ospravedlňujem sa," povedal Robben v dobrej nálade po tom, ako gólom v prvej minúte nadstaveného času strelil víťazný a postupový gól favorizovaného Bayernu na 2:1.

Robben je už aj v bundeslige známou simulantskou firmou. Nedávno za dva sporné zákroky na neho dostal červenú kartu obranca Stuttgartu Claudio Molinari a aj vďaka tomu Mníchovčania vyhrali 2:1. Útočník Stuttgartu Martin Harnik to komentoval slovami: "Robben je typ hráča, ktorý ide k zemi ešte skôr, ako sa ho dotknete."