Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tri dni po smrti synčeka: Nádherný gól poslal do neba!
Zdielať na

Tri dni po smrti synčeka: Nádherný gól poslal do neba!

Pri tomto príbehu sa dá ubrániť dojatiu iba veľmi ťažko. Či lepšie povedané: vôbec... V sobotu mu zomrel iba 2-dňový synček a on v utorok nastúpil na zápas. Nastúpil na počesť syna a strelil preňho prekrásny gól.

Hlavnou postavou veľmi smutného príbehu je 25-ročný útočník anglického druholigistu z Doncasteru Billy Sharp. Počas víkendu zažil so svojou rodinou tragédiu, keď mu iba dva dni po narodení zomrel prvý syn Louie Jacob. Hráč ale nežiadal od klubu voľno, práve naopak. Práve na počesť synčeka už v utorok nastúpil na majstrovský zápas proti FC Middlesbrough.

Natiahol si pásku a strelil nádherný gól

To, že sa tak stane, to vzhľadom na smutnú udalosť, nikto nečakal. Billy Sharp si však natiahol na ľavý rukáv kapitánsku pásku a odhodlane vybehol na ihrisko. A - v 14. minúte strelil nádherný gól. Volej ľavačkou bol výstavný. Billy si po ňom vyhrnul červeno-biely dres, zodvihol ruky k nebesiam a diváci mohli na tričku pod dresom čítať odkaz do neba: "To je pre Teba, synak!" Podľa pravidiel mal dostať žltú kartu, no v tomto prípade mu ju rozhodca Darren Deadman samozrejme neukázal.

"Ten gól je pre môjho statočného chlapca Louieho Jacoba Sharpa. Mám Ťa rád, synček!", napísal podľa BBC Billy Sharp po zápase na sociálnej sieti Twitter. Tréner Doncasteru Dean Saunders: "Deň pred zápasom mi zatelefonoval a povedal, že chce hrať. Chcel dať gól pre svojho syna a svoju rodinu. Bol naozaj odhodlaný. Keď mi to povedal, nemohol som ho odmietnuť. Na pamiatku svojho synčeka nemohol dať krajší gól. Je to neuveriteľné!"

Odišiel medzi anjelov

Pred stretnutím Doncaster - Middlesbrough (1:3) sa hráči postavili na polovicu ihriska, diváci vstali zo sedadiel a minútovým potleskom si uctili pamiatku syna Billyho Sharpa. "Aplauz je na oslavu krátkeho života Louiho Jacoba Sharpa. Narodil sa 27. októbra a medzi anjelov odišiel 29. októbra. Spi v pokoji, synček," prečítal pred zápasom hlásateľ.

Gól z raja

Aj hráči Middlesbroughu mali po stretnutí pre Billyho Sharpa iba slová uznania. "Každému, kto má deti, je jasné, aké obrovské emócie s ním museli lomcovať. Nemám slov," povedal pre BBC Tony Mowbray a dodal: "Celý príbeh je o to silnejší, že sa mu podarilo streliť pre svojho syna gól. A vaše titulky by teraz mali znieť: Gól z raja."

Billy Sharp_futbalista_Doncaster

YouTube

Súvisiace články