Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Fanúšikovia Realu Madrid oslavujú. Klub získal už 6. Superpohár UEFA
Zdielať na

Fanúšikovia Realu Madrid oslavujú. Klub získal už 6. Superpohár UEFA

VARŠAVA / Priaznivci Realu Madrid sú opäť raz na vrchole blaha. Ich milovaný klub totiž už po šiestykrát v histórii ovládol Superpohár UEFA. V súboji oň zdolal Atalantu Bergamo 2:0 a gólom k tomu prispela aj hviezdna posila - francúzsky útočník Kylian Mbappé.

Potvrdili, že to proti favoritovi vedia

V prvom polčase boli určite nebezpečnejší práve oni. Približne v jeho polovici skončil na brvne brány Realu tečovaný center Martena de Roona. A o chvíľu neskôr poriadne vystrašil brankára bieleho baletu Curtoisa ďalekonosným projektilom Ederson.

Víťaz Ligy majstrov dal o sebe v ofenzíve poriadne vedieť až v závere prvého dejstva. Loptu z kopačky Rodryga zastavilo brvno. Aj po prestávke to boli najprv víťazi Európskej ligy, ktorí pohrozili ako prví. Po hlavičke Pašalića predviedol svoju extratriedu gólman Curtois. No a tesne pred zavŕšením hodiny hry tú svoju zase brazílsky útočník Realu Vinicius Junior, ktorý predložil otvárací gól zápasu ako na tácni Uruguajčanovi Valverdemu.

Čertovský tanec v ofenzíve

Biely balet rozpútal v ofenzíve čertovský tanec, z ktorého ešte rezultoval jeden presný zásah. Hráč zápasu Jude Bellingham perfektne prihral Kylianovi Mbappému a ten zavŕšil triumf Realu na 2:0. "Kylian Mbappé je skvelý. Silný, s vynikajúcou technikou. Perfektný parťák. Pre mužstvo drie ako pes. Dnes večer si to zaslúžil," povedal Jude Bellingham.

Real Madrid na čele historického poradia odskočil svojím 6. triumfom v Superpohári UEFA Barcelone a milánskemu AC, ktorí ich majú po päť. Toľko ich má aj trénerský rekordér Carlo Ancelotti a dvojica najúspešnejších hráčov v tomto smere Dani Carvajal a Luka Modrić.

Súvisiace články