Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Talizmany, tetovania - ani to našim futbalistom nepomohlo
Zdielať na

Talizmany, tetovania - ani to našim futbalistom nepomohlo

Slovenským futbalistom sa v kvalifikačnom zápase proti Rusku nezadarilo, prehrali 0:1. Možno aj preto, že ich talizmany nezafungovali!

Červená šnúrka, futbalové kopačky, tetovanie, chrániče či šťastné číslo. To všetko dokáže ich majiteľom dopomôcť k úspechu či ochrániť pred všetkým zlým. Poverčivosť či starodávna pravda? Známi slovenskí športovci veria, že ich talizmany ochránia a pomôžu vždy keď to je treba.

"Počas mojej kariéry som mal veci ktoré boli obľúbené a bez ktorých by som si nevedel predstaviť filmový zápas. Priznám sa že keď som bol hráč tak som nosieval tú šnúrku pre šťastie, vždy som ju dostal od najbližších a pamätám si že v jednom zápase sa mi roztrhla pre jednej kĺzačke a bol som z toho trošku nervózny a po zápase som ju aj hľadal," priznal bývalý reprezentant Dušan Tittel.

Sedem tetovaní Hamšíka

Meno Marek Hamšík nie je iba symbolom skvelých športových výkonov, ale aj množstva tetovaní. Po narodení syna mu pribudlo na telo drobcovo meno čiže Christian. A nedávno si dal vytetovať na ruku  svoje číslo -17 ku. Pôvodne mal Marek v pláne skončiť s tetovaniami s počtom 7 čo je aj jeho šťastné číslo. Tak to ale ani zďaleka nemusí byť, možno totiž pribudne ďalšie.

"Keby sme uspeli a postúpili na majstrovstvá Európy - tak možno áno," hovorí Hamšík. Nuž, možno pribudne aj keď to našim nevyšlo.

Weissa za tetovanie takmer vyhodili z domu

Futbalistu Filipa Šeba, priateľa missky Magdalény Šebestovej zdobí ornament ktorý sa ťahá celým hrudníkom a chrbátom a napríklad na pravej ruke sa vyníma koruna s nápisom nikdy nestrácaj nádej. Anjel strážny opatruj mojich blízkych - tento nápis krášli taktiež ľavú ruku ale hráča Miroslava Stocha, Ten nedávno prišiel o vodičský preukaz pretože šoféroval posilnený alkoholom. Pre doživotnú ozdobu takmer "vyletel" z domu Vladimír Weiss junior. Touto vetou totiž reagoval jeho otec keď sa o tetovaní dozvedel. Treba však dodať že to bolo zo žartu. No a aj Robo Vittek podľahol tetovaciemu trendu. Na nohe, konkrétne na lýtku pravej nohy, chránia jeho najbližších anjeli.

Vyjadriť sa, či odlíšiť sa od iných tetovaním je v súčastnosti mimoriadne populárne. A často platí pravidlo, že kto to raz okúsil, onedlho sa mu zažiada potetovať sa opäť.  Mimochodom, na jednom sa zhodnú všetci "pokreslení" - vraj sa na tú bolesť, ktorá k tomu patrí, dá zvyknúť.

Hamšík

sita

Súvisiace články